ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιωάννινα: Πού εξακολουθούν να δείχνουν κορονοϊό τα λύματα

Ιωάννινα: Πού εξακολουθούν να δείχνουν κορονοϊό τα λύματα

Συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες δειγματοληψίες και αναλύσεις ακαθάρτων υδάτων στο Δήμο Ιωαννιτών από τα Εργαστήρια Υγιεινής & Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ.

Τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων αναλύσεων (9η, 10η και 11η) έδειξαν θετικό σήμα στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Άλσους.

Σε δύο από τις τρεις αναλύσεις ανιχνεύτηκε θετικό σήμα στα σημεία δειγματοληψίας: της οδού Μακαρίου, του Πανηπειρωτικού Σταδίου, της Βιομηχανικής Περιοχής και στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού.

Σε μία μόνο ανάλυση (την 9η) εντοπίστηκε θετικό σήμα στα λύματα του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας και σε άλλη μία (10η) στην περιοχή Σεισμοπλήκτων.

Να σημειωθεί ότι προ ολίγων ημερών παρελήφθη ο αυτόματος δειγματολήπτης ο οποίος είχε παραγγελθεί από τη ΔΕΥΑΙ μετά από σχετικό αίτημα του Πανεπιστημίου και έχει ήδη ξεκινήσει η πειραματική χρήση του. Ο δειγματολήπτης θα τοποθετηθεί στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού και θα διενεργείται λήψη δειγμάτων καθ’ όλο το 24ωρο.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/ioanina/ioannina-poy-exakoloythoyn-na-deichnoyn-koronoio-ta-lymata/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιωάννινα: Πού εξακολουθούν να δείχνουν κορονοϊό τα λύματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">