ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οργή στην Αλβανία: Ο Πρόεδρος της χώρας σε κορωνοπάρτι


Σε κορωνοπάρτι 35 ατόμων διασκέδαζε τοπροεδρικό ζεύγος της Αλβανίαςαδιαφορώντας για τα μέτρα κατά τηςπανδημίας. Το γεγονός προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού,Έντι Ράμα που έκανε λόγο για σκανδαλώδες παράδειγμα παραβίασης του νόμου. 

Το γλέντι στήθηκε λόγω των γενεθλίων του ηθοποιού Μπες Καλάκου με τον χορά να σέρνει η ίδια η σύζυγος του προέδρου Ίλιρ Μέτα,Μονίκα Κρυεμάδι.

Δείτε βίντεο στο youtube - από Αλβανικά κανάλια - γιατί τα κλειδώνουν ( Λες και εμείς δεν μπορούμε να τα κατεβάσουμε και να κάνουμε μοντάζ ώστε να μεταδίδονται χωρίς λογότυπα. Ιn any case, anyway, at any rate. )  

 

Η παρέα των 35 προσκεκλημένων γιορτάζειχωρίς να τηρεί τις στοιχειώδεις προφυλάξεις, την ώρα που εν μέσω πανδημίας το σύστημα υγείας της χώρας χαροπαλεύει μαζί με τους βαριά ασθενείς που αδυνατούν να πληρώσουν 25.000 ευρώ για να νοσηλευτούν στην Τουρκία

Το γεγονός στηλιτεύει ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδες παράδειγμα παραβίασης του νόμου από τον πρόεδρο της χώρας και την πρώτη κυρία. 

«Τη στιγμή που είναι πολύ ξεκάθαρο για όλους ότι δεν μπορεί να υπάρξουν κοινωνικές συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, εμφανίζονται σε μια εκδήλωση, ποταπή θα την έλεγα, σε ανοιχτή πρόκληση, όχι μόνο κατά του νόμου, αλλά και της υγείας των υπολοίπων» δήλωσε ο Ράμα

Κατόπιν εορτής, η αστυνομία επέβαλεπρόστιμαστον ιδιοκτήτη του μπαρ που οργάνωσε το πάρτι, σε όσους συμμετείχαν καθώς και στο προεδρικό ζεύγος. Καθαιρέθηκαν και οι έξι αστυνομικοί που δεν εμπόδισαν την εκδήλωση. 

Αντιδράσεις του προέδρου Ιλίρ Μέτα και της συζύγου του δεν υπάρχουν στα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης που είναι απασχολημένα με την διαμάχη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της κρίσης ενώ η χώρα των 2.800.000 κατοίκων θρηνεί επισήμως περισσότερους από 730 νεκρούς

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οργή στην Αλβανία: Ο Πρόεδρος της χώρας σε κορωνοπάρτι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">