ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χειροπέδες στον Νότη Σφακιανάκη


Χειροπέδες για τον γνωστό τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν τον καλλιτέχνη καθώς είχε στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών, ένα όπλο και ένα taser. 

Στις οκτώ το βράδυ της Κυριακής 29/11 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σταμάτησαν στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Ιασωνίδου ένα πολυτελές αυτοκίνητο χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι οδηγός θα ήταν ο δημοφιλής καλλιτέχνης. 

Τον αναγνώρισαν αμέσως και στη συνέχεια έκαναν έλεγχο στον ίδιο αλλά και στο όχημα του. Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο ένα όπλο, περίπου δύο γραμμάρια κοκαίνης και μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης. «Τα έχω για την ασφάλεια μου» φέρεται να είπε ο Νότης Σφακιανάκης ο οποίος ήταν απόλυτα συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς. 

Όπως ήταν φυσικό, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αργυρούπολης – Ελληνικού όπου διαπιστώθηκε ότι το όπλο που κατείχε δεν είχε την απαραίτητη άδεια οπλοφορίας. 

Σε βάρος του γνωστού καλλιτέχνη σχηματίζεται δικογραφία για κατοχή ναρκωτικων ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. 

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οδηγήθηκε ο Νότης Σφακιανάκης, ύστερα από τη σύλληψή του το βράδυ της Κυριακής για παραβίαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών. Κληθείς να σχολιάσει τη σύλληψή του, ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής φέρεται να ψέλλισε τη λέξη «εγκληματίας», δείχνοντας μ' αυτό το δηκτικό σχόλιο την ενόχλησή του για όλη την τροπή που πήρε η υπόθεσή του.

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπισή του 

Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανέλαβε την υπεράσπιση του Νότη Σφακιανάκη, ο οποίος συνελήφθη χθες κατά τη διάρκεια ελέγχου για να διαπιστωθεί αν υπήρχε λόγος για τη μετακίνησή του στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου: «Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του *κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστού Νότη Σφακιανάκη. 

Όπως δημοσιοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Σφακιανάκης κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου και για την κατοχή μιας μικροποσότητας ναρκωτικών. ( Διεγερτικών )

Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. 

Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων. 

Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, ( !!! ) δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν. 

Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη».

Επισήμανση του Γ.WEB: Υπερασπιστική γραμμή Κούγιας. ''Τίποτα δεν είναι δικό μας '' ! Μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι θα ειπωθεί όταν γίνει η δίκη παρουσία του κ. Κούγια. 

* Την περίοδο που εργαζόταν σε μαγαζιά δικαιολογείται το όπλο αν υπάρχει άδεια, σήμερα εν μέσω πανδημίας και χωρίς άδεια , δικαιολογείται ; Ο κ. Σφακιανάκης μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό από την εργασία του και κινδύνευε την περίοδο των περιοριστικών μέτρων ; 

* Στην Ελλάδα του παρόντος αν δηλώσει κάποιος - και ειδικότερα διάσημος - ότι οι ουσίες δεν είναι δικές του αθωώνεται ; Μπορείς να γίνεσαι ελεύθερα, για τον οποινδήποτε λόγο, μεταφορέας παράνομων ουσιών ;

* Ο Μαραντόνα ήταν αυταπόδεικτα κορυφαίος όμως τον έφαγε το πάθος του. Το κορυφαίος για τον Νότη Σφακιανάκη είναι συζητήσιμο. Κορυφαίος ήταν ο Στέλιος Καζατζίδης , ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης , άντε και από τους λίγο νεώτερους ο Στράτος Διονυσίου

* Αναφορικά με το παρόν της ''λαϊκής μουσικής'' ποιοι είναι κορυφαίοι ; Υπάρχουν κορυφαίοι ; Σήμερα δεν υπάρχει πλέον λαϊκή μουσική , υφίσταται το καταστημένο οργανωμένων συμφερόντων τα οποία προωθούν υποπροϊόντα κουλτούρας αντιγράφοντας την διεθνή μουσική βιομηχανία.

* Σήμερα είμαστε σε θέση να υπερτονίζουμε ότι οι ναρκωτικές - διεργετικές παράνομες ουσίες - όπως είναι η κοκαϊνη αποτελούν μάστιγα, και ειδικότερα των φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας, τα οποία χρησιμοποιούν φτηνά παράγωγα όπως το Sisa δεδομένου ότι δεν διαθέτουν χρήματα , και έχουν καταστρέψει πλήρως χιλιάδες νέους. Το μοντέλο που προωθείται από media, τηλεοράσεις, ταινίες, videoclip, διασημότητες, κ.α., διαμορφώνει όρους καταστροφής των νέων. Τασσόμαστε πλήρως με το ΚΚΕ στις πολιτικές καταστολής. Όσα επιθυμεί κάθε νέος δεν θα τα βρει στις ουσίες. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χειροπέδες στον Νότη Σφακιανάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">