ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαδημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα Νεστορίου και Καστοριάς

Ένα νέο καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα θα αποκτήσουν οι Δήμοι Νεστορίου και Καστοριάς. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, με συνολικό προϋπολογισμό 744.000 ευρώ, με δικαιούχο φορέα τη Διαδημοτική Συνεργασία Δήμων Καστοριάς και Νεστορίου, και φορέα υλοποίησης το Δήμο Καστοριάς.

“Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Αυτοδιοίκησης αποτελεί η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων, για να προωθούμε λύσεις και να επιλύουμε προβλήματα” τόνισε ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, αναφέροντας παράλληλα ότι “η Διεύθυνση Προγραμματισμού και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς έχουν προχωρήσει όλο το προηγούμενο διάστημα πολλές διαδικασίες, ξεπερνώντας δυσκολίες και γραφειοκρατικά ζητήματα, για την έγκαιρη προετοιμασία και εξασφάλιση προτάσεων υποβολής και ένταξης έργων τόσο στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», όσο και στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκολσιόπουλος, σημείωσε:
«Λύση στο σοβαρό και διαχρονικό ζήτημα με τα αδέσποτα ζώα στους οικισμούς του Δήμου Νεστορίου, δίνουμε με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών του έργου για τη δημιουργία καταφύγιου και χώρου προσωρινής διανομής τους στην περιοχή μας.
Τους τελευταίους μήνες, σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς προχωρήσαμε με σχέδιο, συντεταγμένα και αποτελεσματικά σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να φθάσουμε στη θετική αυτή έκβαση.

Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούμε και στο εξής, με τελικό στόχο τη συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση του καταφύγιου αδέσποτων ζωών, που θα επιτρέψει τόσο τη διαχείριση, τη φροντίδα και την προστασία των ζώων αυτών, όσο και την επίλυση ενός ζητήματος που απασχολεί τους κατοίκους αρκετών οικισμών του Δήμου Νεστορίου».

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαδημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα Νεστορίου και Καστοριάς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">