ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στ. Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου


Παράταση του lockdown μέχρι και τηΔευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 06:00 ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη αυτή την απόφαση λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου. 

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα» σημείωσε.

Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο αποτελεί και πηγή ανησυχίας,πρόσθεσε. «Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος»εξήγησε.

Η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των ειδικών, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματαστην κοινή προσπάθεια όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας, συνέχισε οκ. Πέτσας.

Όπως επανέλαβε, «ο στόχος παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς κι από την άνοιξη του 2021 με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας. Στο μεταξύ, συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ΕΣΥ και αυτό αποδεικνύεται από τρία στοιχεία:Πρώτον, οι ΜΕΘ πριν την πανδημία ήταν 557. Σήμερα λειτουργούν πάνω από 1.260 ΜΕΘ. Δεύτερον, το προσωπικό του ΕΣΥ πριν την πανδημία ήταν 88.690, σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000. Και τρίτον, πριν από την πανδημία, το 2018, δαπανήθηκαν για την Υγεία περίπου 3,8 δισ. ευρώ και το 2020 έχουν δαπανηθεί 4,8 δισ. ευρώ, δηλαδή 1 δισ. παραπάνω». 

Ο υφυπουργός υπενθύμισε πως, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για την προκήρυξη θέσεων γιατρών ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί σήμερα στις ΜΕΘ του ΕΣΥ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί μετά από την υγειονομική κρίση αορίστου χρόνου. «Είναι μια πράξη αναγνώρισης από την Πολιτεία του έργου που επιτελούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και απόδειξη της βούλησής μας για διαρκή αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας» επισήμανε. 

Όπως συμπλήρωσε, «η κυβέρνηση - και πιστεύουμε όλοι οι Έλληνες - είμαστε πολύ περήφανοι για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και τα μικροβιολογικά εργαστήρια, τις καθαρίστριες, τους τραπεζοκόμους, τους διοικητικούς, που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε» τόνισε. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου διαγγέλματος από τον πρωθυπουργό, παρέπεμψε στην επόμενη εβδομάδα όταν «κάποια στιγμή θα έχουμε ανακοινώσεις» για τον σχεδιασμό. Προς το παρόν οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα, να ρίξουμε τα κρούσματα, ειδικά στις περιοχές-πηγές ανησυχίας, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση του lockdown, είπε. 

Σε ερώτηση για άρση του lockdown σε δύο ταχύτητες, για περιοχές με καλή ή επιβαρυμένη εικόνα, υπογράμμισε πως την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν τα εναλλακτικά σενάρια. 

Για τα σχολεία είπε πως «δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τώρα κάτι. Προέχει η τήρηση των μέτρων». 

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Για τα 22.000.000 εκατομμύρια ευρώ σε ανύπαρκτες σελίδες αντί των υπαρκτών θα υπάρξει δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου ; Γιατί ;

Μπορεί να προκύψει νέα εποχή όταν υφίσταται μια κυβέρνηση δυο μέτρων και σταθμών η καλύτερα δυο ταχυτήτων ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στ. Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">