ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

12.300 μελομακάρονα από πόρτα σε πόρτα μοίρασε ο δήμος Ιάσμου στους δημότες του

12.300 μελομακάρονα από πόρτα σε πόρτα μοίρασε ο δήμος Ιάσμου στους δημότες του
Ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν με τα «χρυσά» κορίτσια που ανέλαβαν την παρασκευή 12.300 μελομακάρονων

12.300 μελομακάρονα παρασκεύασαν οι δημότισσες του δήμου Ιάσμου: Άσπα, Μαρία και Φατμά για λογαριασμό της δημοτικής αρχής. Μελομακάρονα που συσκευάστηκαν σε μικρά κουτιά και μοιράστηκαν στους δημότες από οικισμό σε οικισμό και από σπίτι σε σπίτι.Μια «γλυκιά» κίνηση, λόγω των ημερών, σε ένα δήμο που συνυπάρχουν άριστα Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, σεβόμενοι τις εορτές, τα έθιμα, τα συνήθεια  και τις παραδόσεις της κάθε πληθυσμιακής ομάδας.     

Η κα Μαρία Αρχοντή, δημότισσα, «κρίκος» στη μεγάλη «αλυσίδα» της διανομής.

«Αρκετοί με ρωτούν από πού προμηθεύσαμε τα μελομακάρονα. Δεν αγοράσαμε τίποτα. Αυτές οι σπουδαίες κυρίες παρασκεύασαν 12.300 μελομακάρονα και τις ευχαριστώ» δηλώνει ο δήμαρχος Ιάσμου, ο κος Οντέρ Μουμίν.

Όσον αφορά στις ευχές; Δεν έλειπαν κι αυτές από το γλυκό πακέτο του Δήμου. «Εύχομαι καλά Χριστούγεννα με υγεία,ευτυχία, αλληλεγγύη» αναφέρονταν σε κάρτα του Δημάρχου που συνόδευε το κάθε πακέτο με την προσθήκη «Ας είναι το νέο έτος ελπιδοφόρο για όλους μας!»

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΠΕΔ αν.Μ.Θ. δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο γλυκό πειρασμό

Την διανομή στους κατοίκους των οικισμών ανέλαβαν και πάλι αφιλοκερδώς δημότισσες μην αφήνοντας κανέναν παραπονεμένο χρονιάρες μέρες. Χωρίς ο δήμαρχος να ξεχάσει και τους ομολόγους του, μέρες που είναι φρόντισε να τους ευχηθεί γλυκά. Για παράδειγμα αναφέρει ο κος Οντέρ Μουμίν «Τα μελομακάρονά μας έφτασαν στην Ορεστιάδα. Τα δοκίμασε ο πρώτος δημότης, ο εξαίρετος φίλος Βασίλης Μαυρίδης(δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΠΕΔ αν.Μ.Θ.)» μην κρύβοντας την ικανοποίηση του για την αποδοχή.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/12-300-melomakarona-apo-porta-se-porta-moirase-o-dimos-iasmoy-stoys-dimotes-toy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 12.300 μελομακάρονα από πόρτα σε πόρτα μοίρασε ο δήμος Ιάσμου στους δημότες του Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">