ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ροδόπη: Αλληλέγγυοι πατεράδες

Ροδόπη: Αλληλέγγυοι πατεράδες

«Μάθημα» αλληλεγγύης για μια ακόμη φορά από τους  πατεράδες του Δήμου Μαρωνείας Σαπών. Μέλη του Συλλόγου Πατεράδων με μπροστάρη των δραστήριο πρόεδρο, τον κ. Βαγγέλη Μουζαλιώτη όχι μόνο δεν ξέχασαν τους συνδημότες τους που έχουν ανάγκη, αλλά φρόντισαν να μην τους λείψει τίποτα από το εορταστικό τους τραπέζι.

Απόγονοι προσφύγων οι σύγχρονοι κάτοικοι της Ξυλαγανής, έδρα του Συλλόγου. Εγγόνια και δισέγγονα εκείνων των προσφύγων που έφτασαν ξεριζωμένοι με τα κάρα, με τα πόδια και με τα εικονίσματα στα χέρια ξεκινώντας πάλι από την αρχή, από το μηδέν, χωρίς στιγμή να χάσουν το κουράγιο τους, τη θέληση για ζωή και δημιουργία, τίμησαν την καταγωγή τους με ανθρωπισμό κι αλληλεγγύη.

Αγόρασαν με έσοδα του Συλλόγου είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα: λάδι, κρέας, τυρί, ζυμαρικά, γάλα, ακόμη και το κόκκινο γλυκό κρασί και πέρασαν διακριτικά κι αθόρυβα από όλες εκείνες τις εστίες που το εορταστικό κλίμα, λόγω της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, αλλά και της απώλειας των γονιών, δεν είναι πάντοτε δεδομένο. Πατεράδες, που «αντέγραψαν» τις αθόρυβες, αλλά ουσιαστικές κινήσεις του Άγιου Βασίλη και δεν άφησαν κανέναν χωρίς να νιώσει την έγνοια τους.

Ο κος Βαγγέλης Μουζαλιώτης

«Είναι κάτι που το κάνουμε κάθε χρόνο, γνωρίζοντας πόσο δύσκολα συνάνθρωποι μας περνούν αυτές τις Άγιες ημέρες » ανέφερε ο ακούραστος πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Μουζαλιώτης γελώντας με φανερή ικανοποίηση, καθώς βλέπει και τους νέους σε ηλικία πατεράδες – μέλη επίσης του Συλλόγου- να συνδράμουν με διάθεση για προσφορά και να στέκονται στο πλευρό αυτών που έχουν ανάγκη.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/rodopi-allileggyoi-paterades/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ροδόπη: Αλληλέγγυοι πατεράδες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">