ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Ένας ήρωας… στη Ρώμη» – Η βραβευμένη ταινία του Πάνου Αγγελόπουλου στην ΕΡΤ2

«Ένας ήρωας… στη Ρώμη» – Η βραβευμένη ταινία του Πάνου Αγγελόπουλου στην ΕΡΤ2

Την κωμωδία «Ένας ήρωας… στη Ρώμη» (A Hero… in Rome), συμπαραγωγής Ελλάδας-Ιταλίας 2006, μια ταινία με πολύ χιούμορ και λίγες δόσεις μελαγχολίας, θα απολαύσετε στην ΕΡΤ1, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020, στις 24:00.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Σενάριο: Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Ξενοφών Μπρουτζάκης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Τάκης Ζερβουλάκος.

Μουσική: Γιάννος Αιόλου.

Τραγούδι: Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Κοστούμια: Fabio de Fano, Κατερίνα Τσακότα.

Μοντάζ: Σάββας Διοκμετζίδης, Νίκος Μυλωνάς.

Σκηνικά: Μάγκυ Μοντζολή.

Ήχος: Σπύρος Δρόσος.

Εκτέλεση παραγωγής: Πάνος Αγγελόπουλος, James P. Mimikos.

Παραγωγη: Sound & Pictures ltd.

Συμπαραγωγή: Ελληνικό Κέντρο  Κινηματογράφου, ΕΡΤ Α.Ε.

Παίζουν: Giuseppe Sulfaro (Τζουζέπε Σουλφάρο), Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Στεφανή Καπετανίδη, Θάλεια Αργυρίου, Έφη Παπαθεοδώρου, Γιώργος Ρούφας, Γιάννης Ζουγανέλης, Mingo De Pasquale, Barbara Tabita, Daniele Favilli, Maurizio Nikolosi.

Συμμετέχουν οι: Αντιόπη Σωτηρίου, Εύα Καϊλή, Νίκη Κάρτσωνα, Σοφία Κομηνέα, Δήμητρα Στογιάννη.

Διάρκεια: 97΄

Υπόθεση: Ένας νεαρός θαυμαστής του Λουτσιάνο Παβαρότι ξεκινά από την Ελλάδα για τη Ρώμη και τη συναυλία του αγαπημένου του τενόρου. «Ιδιόρρυθμος» από μικρός, αποκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο της επαρχιακής πόλης όπου ζει. Με την άφιξή του όμως στην Ιταλία, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη: χάνει τη βαλίτσα του, ύστερα τα ρούχα του, μπλέκει εν αγνοία του με τη Μαφία, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς ανατροπών και παρεξηγήσεων, ενώ κάποια στιγμή θα κινδυνέψει και να παντρευτεί με το ζόρι….

H ταινία «Ένας ήρωας… στη Ρώμη» είναι μια σάτιρα των ιταλικών ταινιών της δεκαετίας του ’70… είναι μια ταινία λογική και παράλογη, δραματική και κωμική, φανταστική και πραγματική, σοβαρή και αστεία. Είναι μια ταινία με πολύ χιούμορ και λίγες δόσεις μελαγχολίας, όπως μας λέει ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Πάτρα, στο Αίγιο, στη Ρώμη και στη νότιο Ιταλία.

Βραβεία – Διακρίσεις

H ελληνoϊταλική συμπαραγωγή του Πάνου Αγγελόπουλου κέρδισε τα Βραβεία Κοινού στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Κύπρου και στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Phuket για το 2007. Επίσης, στο 11ο  Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Chicago κατέλαβε την τρίτη θέση από 54 ευρωπαϊκές ταινίες (με πρώτη την ταινία του Giuseppe Tornatore).

Ακόμη, συμμετείχε στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ της Bangkok, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Αυστραλίας το 2007 και στα Φεστιβάλ του San Luis, του Cairo, της Dhaka, του Mumbai, του Παρισιού και των Βρυξελλών.

 

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert-protaseis/enas-iroas-sti-romi-i-vraveymeni-tainia-toy-panoy-aggelopoyloy-stin-ert2/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Ένας ήρωας… στη Ρώμη» – Η βραβευμένη ταινία του Πάνου Αγγελόπουλου στην ΕΡΤ2 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">