ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Άγρια Ελλάδα: Πήλιο – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer)

ΕΡΤ3 – Άγρια Ελλάδα: Πήλιο – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer)
  Κάθε Πέμπτη στις 18:00 
Έτος παραγωγής: (2020)

Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Πρόκειται για το οδοιπορικό δύο νέων στην άγρια φύση της χώρας. Οι διαδρομές τους ακολουθούν τα μονοπάτια μέσα στους Εθνικούς δρυμούς της Ελλάδος με σκοπό να συναντήσουν και να μας γνωρίσουν την άγρια πανίδα και σε κάποιες περιπτώσεις και τη χλωρίδα των περιοχών που εξερευνούν (ερπετά, πουλιά, θηλαστικά, έντομα και αμφίβια). Επίσης επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε σχέση με την εξαφάνιση σπάνιων ειδών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΗΣ – σκηνοθεσία, διευθ. παραγωγής, διευθ. Φωτογραφίας, αφήγηση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΙΔΗΣ – σεναριογράφος
ΗΛΙΑΣ ΣΤΡΑΧΙΝΗΣ – παρουσιαστής Α’, αρχισυντάκτης
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΛΕΡΙΔΗΣ – παρουσιαστής Β’
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΝΑΗΣ – μοντέρ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΡΩΤΣΙΟΣ – εικονολήπτης, ηχολήπτης
ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΝΑΓΟΥ – βοηθός μοντέρ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ – φωτογράφος, ηχολήπτης

Παρουσίαση: ΗΛΙΑΣ ΣΤΡΑΧΙΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΛΕΡΙΔΗΣ

Eπεισόδιο 6: Πήλιο

Η Άγρια Ελλάδα συνεχίζει σε αυτό το επεισόδιο από τη μία πλευρά το μπλε του Αιγαίου και από την άλλη την θέα στον Παγασητικό Κόλπο- στη μέση το μυθικό βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο.
Η περιπέτεια της “Άγριας Ελλάδας” ξεκινάει στην περίφημη πεντάτοξη γέφυρα Ντε Κίρικο , κατασκευασμένη μαζί με το σιδηροδρομικό δίκτυο από τον Εβαρίστο Ντε Κίρικο, πατέρα του καλλιτέχνη Τζόρτζιο Ντε Κίρικο. Μαζί με την εθελοντική οργάνωση “ Δράση για την Άγρια Ζωή” , δράσαμε πραγματικά, αφήνοντας ελεύθερη πίσω στη φύση μία γερακίνα. Εδώ που μέχρι και σημερα κανει το δρομολόγιό του το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου, τον Μουτζούρη, από το 1903 έως και σήμερα.
Χτισμένο επάνω σε μύθους και θρύλους το Πήλιο, ένα καταπράσινο τοπίο γεμάτο χαράδρες, βάθρες, καταρράκτες, πλαγιές, γέφυρες και γραφικά χωριά γύρω από ψηλά δέντρα και γάργαρα νερά. Στην ανάβασή μας συναντάμε πουλιά και ψάρια, ερπετά, σπάνια ομορφιά και κολυμπάμε μαζί στα κρυστάλλινα νερά που μας προσφέρει η χώρα των μύθων. Εδώ, στη θερινή κατοικία των 12 θεών του Ολύμπου, η βλάστηση ξεχωρίζει , το βλέμμα χάνεται μέσα στα δάση με οξιές, πεύκα, βελανιδιές, έλατα και καστανιές , και το κελάηδισμα των πουλιών ακούγεται απ’άκρη σ’άκρη. Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός για να χορτάσεις την απεραντοσύνη του Πηλίου, τα χρώματα, η αρχιτεκτονική του τόπου, η ιστορία, τα λιθόστρωτα καλντερίμια αλλά και τα μονοπάτια μέσα στα δέντρα, συνθέτουν αυτήν τη μοναδικότητα που σε μαγνητίζει και σε κρατάει μια για πάντα. μαγεμένο με τον τόπο.
 Δείτε το trailer 

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :  class="m_-4030164368958861980gmail-sctemp">, την ημέρα προβολής του.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-agria-ellada-phlio-seira-ntokimanter-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Άγρια Ελλάδα: Πήλιο – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">