ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Aνέγερση Κέντρου Πολιτισμού και Μουσικής στη Γλυφάδα


Η ζωή μας στη Γλυφάδα ''συνεχίζει να αλλάζει'' , και είναι τόσο σημαντική η ''αλλαγή'' που δεν γνωρίζουμε ποιους πρέπει να ευχαριστήσουμε !

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Έπειτα από έξι (6) συνεχόμενα χρόνια εξυπηρετήσεων σε ημέτερους, δημαρχος, διοικούντες και αντιπολιτευόμενοι , αφού κατέλυσαν την ΕΝΤΟΛΗ πέντε χιλιάδων συμπολιτών μας , συνεχίζουν να ''μας εκπλήσουν'' από τις πρότυπες και πρωτότυπες ''προτάσεις τους''. 

Ο επαγγελματίας της πολιτικής, ο οποίος επί δεκαετίες βιοπορίζεται από την πολιτική χωρίς να εργάζεται , τροφοδοτεί σε επίπεδο Δήμου τις δικές μου προτάσεις - ιδέες ως τις δικές του πολιτικές.

Απ' όσο θυμάμαι, ενδεχομένως εσείς μπορεί να ξεχνάτε εύκολα και γρήγορα, ο υποφαινόμενος λειτουργούσε επι δεκαετίες το ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , άρα αυταπόδεικτα οι προτάσεις που αφορούν Πολιτισμό και Μουσική δεν μπορεί να αποτελούσαν τα δεδομένα του επαγγελματία της πολιτικής.

Οι επαγγελματίες της πολιτικής, σε επίπεδο δήμου Γλυφάδας, απεδείχθη περίτρανα ότι , είτε πρόδωσαν τους δημότες, είτε σφετερίζονται και καπηλεύονται για τα δικά τους συμφέροντα εξ ονόματος δήμου και δημοτών.

Πλειάδα οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις, από τα άκρα αριστερά, μέχρι και τα δεξιά.

Όπως ανέφερε ο ''γαλάζιος'' δήμαρχος αναφορικά με την ανέγερση Κέντρου Πολιτισμού και Μουσικής στη Γλυφάδα : "Χρειάστηκαν τρεις γενιές για να γίνει αυτό..., υπάρχουν μερικές φορές που κάτι τέτοιο λέγεται καθ' υπερβολή."

Είναι ξεκάθαρο ότι πριν από τριάντα χρόνια ο εν λόγω λόγω ηλικίας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είχε προβληματισμούς σε σχέση με τον πολιτισμό και την μουσική. Κάποιος άλλος είχε παρέχει δημόσια σειρά προτάσεων.

Επειτα από τις εργολαβίες ''ράβε - ξήλωνε''  ( έργα βιτρίνας ) πεζοδρομήσεων και πλακοστρώσεων, κυρίως περιμετρικά της οικίας του , αντί να καλύψει τις αιτήσεις των δημοτών, και αφού έχει αξιοποιήσει για λογιαριασμό των δικών του συμφερόντων , καθώς και πλειάδας ημετέρων του τις δικές μας προτάσεις, η ανέγερση Κέντρου Πολιτισμού και Μουσικής στη Γλυφάδα έρχεται ως το ''συμπλήρωμα''.

Η δική μας άποψη είναι: Όσα κέντρα - κτίρια να κατασκευάσεις, όσα εκατομμύρια των δημοτών να διαθέσεις, όσα τζάμια και λοιπά υλικά χρησιμοποιήσεις, και όσους/ες να βολέψεις σε θέσεις εργασίας, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ δεδομένων  όσων έχουν ισχύσει και συνεχίζουν να ισχύουν σε τοπικό επίπεδο , δεν θα αποκτήσει η πόλη. Πάντα θα υπολείπεται η Γλυφάδα αναφορικά με τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ διότι λείπει ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του. 

- Είμαι πεπεισμένος ότι οι μοναδικοί που έχουν αδυναμία να βρουν τι λείπει από την Γλυφάδα, ώστε να πιστοποιείται ο τοπικός πολιτισμός, είναι οι εξυπηρετούμενοι δημάρχου - αιρετών, καθώς και ο ίδιος ο δήμαρχος και οι αιρετοί. ( Η τοπική κουλτούρα καθώς και η ειλικρίνεια συνθέτουν τον πραγματικό πολιτισμό. Αντιθέτως στη πόλη μας θα έχουμε ένα πολιτιστικό μόρφωμα. ) Τι να την κάνεις την φτιασιδωμένη συνοχή η οποία θα απορρέει από συμφέροντα και σκοπιμότητες. Ο πραγματικός Πολιτισμός απορρέει από την ίδια την κοινωνία.

Ερώτημα: Πόσο πολιτισμένοι και φορείς τοπικού πολιτισμού, μπορεί να λογίζονται όσοι/ες για λόγους προσωπικών συμφερόντων κατέλυσαν την εντολή χιλιάδων δημοτών, άρα τον τοπικό πολιτισμό ;

« Με την ευρεία του έννοια ο πολιτισμός αντιπροσωπεύει σήμερα το σύνολο των διαφοροποιών στοιχείων, πνευματικών και υλικών, διανοητικών και συναισθηματικών που χαρακτηρίζουν μία κοινωνία ή μία κοινωνική ομάδα. Συμπεριλαμβάνει, εκτός των γραμμάτων και των τεχνών, τον τρόπο ζωής, τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου, το σύστημα αξιών, τις παραδόσεις και τα δόγματα. Με την στενή του έννοια εννοεί κυρίως το σύνολο των αξιών καθώς και τις γνωστικές και αισθητικές συνήθειες μίας κοινότητας και υπό αυτό το πρίσμα περιλαμβάνει την πολιτιστική κληρονομιά, τις τέχνες, τη λογοτεχνία και τα κινήματα σκέψης.» 

- Δεν θεωρείται ότι ορισμένοι σε τοπικό επίπεδο τα έχουν καταλύσει επί σειρά ετών ; Εκτός αν ο κάθε ένας μεταφράζει όπως επιθυμεί και τον συμφέρει τον Πολιτισμό.

Αλήθεια, ο Γλυφάδα fm ο οποίος λειτούργησε την δεκαετία του 70, 80, 90, και ελάχιστα την δεκαετία του 2000, που είναι ; Πολιτισμός ? Δεν ήταν βασικό στοιχείο του τοπικού πολιτισμού o FM ; Πόσοι/ες παρέλασαν από τον δήμο Γλυφάδας επί σειρά ετών ; Πόσες χιλιάδες εξυπηρετήθηκαν και εξυπηρετούνται ; Μήπως υπέπεσε στην αντιληψή σας έστω και μια ενέργεια όλων αυτών που εξελέγησαν και διαχειρίστηκαν τα κοινά του δήμου ; Πολιτισμός (?) και ειδικότερα τοπικός ? Υπάρχει μια ουσιαστική αντίφαση. 

- Είναι ξεκάθαρο ότι το σύνολο όσων εξελέγησαν και διοίκησαν το δήμο Γλυφάδας δεν είχαν καμία διάθεση να κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Αντιθέτως, όπως αποδεικνύεται η επιθυμία τους ήταν να κλείσει ο κύκλος της ζωής μας

- Η επιθυμία αρκετών απ' όσους κατέβηκαν στις εκλογές στη πόλη μας ήταν και είναι προεκλογικά να πολώνουν την κοινωνία , ενώ οι ίδιοι/ες έπειτα των εκλογών διέπονται από μανιώδη τάση συνδιαλλαγής με τον δήμαρχο και τους διοικούντες. 

- Μπορείτε να το δείτε στα λιγοστά βίντεο που ανέβασαν στον youtube. Η επιθυμία τους είναι να βρίσκονται με τον δήμαρχο και τους διοικούντες δια ζώσης. Δεν τους αρκεί η διαδικτυακή συνεδρίαση ! 

Τουλάχιστον να είχαν τη τάση να βρίσκονται δια ζώσης ώστε να καλύπτουν την αντιπροσώπευση της τοπικής κοινωνίας θα ήταν αποδεκτό. Αυτοί επιθυμούν τα ''δια ζώσης'' για τους δικούς τους σκοπούς, σκοπιμότητες και συμφέροντα. Αντιθέτως, εμείς , σε πλήρη αντιδιαστολή με δαύτους υπερτονίζουμε ότι δεν πληρούν τα κριτήρια ριζοσπάστη, και κακώς αναφέρεται στον τίτλο του κόμματός τους. 

- Οι της Συριζαϊκής ''παρατάξεως'' κάντε το κόπο να ρωτήσετε δια ζώσης τον δήμαρχο, εμείς επιδιώξαμε έστω μια φορά επί έξι χρόνια να τον δούμε δια ζώσης ; ( Έτσι δοκιμαστήκατε, και εσείς, και ο ''γαλάζιος'' δήμαρχος για τις προθέσεις σας. Καλές συνδιαλλαγές μεταξύ σας δια ζώσης, όμως αυταπόδεικτα χωρίς αντιπροσώπευση. )

- Αναφορικά με τον τοπικό πολιτισμό , πιστώστε πολλά εκατομμύρια ακόμα διότι οι ημέτεροί σας χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής και μέριμνας. Όλα για δαύτους, και για λογαριασμό σας, ώστε από κοινού να παρέχετε την πιστοποίηση και τις προδιαγραφές έναντι ημών του προσωπικού σας πολιτισμού ! ( Πλεονεξίας - Απληστίας )

- Τέλος, πόσοι από εμάς λειτουργήσαμε και λειτουργούμε επί δεκαετίες τοπικά ανιδιοτελώς, ενώ οι ημέτεροι των δημάρχων και μερίδα αντιπολιτευόμενων φτιάχτηκαν με περιουσίες από τον δημοτικό κορμπανά , το γνωρίζετε. Τι πληρώσαμε και πληρώνουμε από δαύτους, επίσης. Αναρωτηθείτε τώρα, ποιοι μας πλασσάρουν τα ''κέντρα πολιτισμού και μουσικής'' , καθώς επίσης, ποιοι θα είναι για πολλοστή φορά οι επωφελούμενοι των δικών μας προτάσεων. 

ΥΓ: Η πρότασή μας για κέντρο πολιτισμού - μουσικής πριν από δεκαετίες αφορούσε το παλαιό δημαρχείο της Γλυφάδας , ( κατατεθειμένο το 2005 δια χειρός μου στον δήμο Γλυφάδας), και όπως γνωρίζετε πολλοί οι επωφελούμενοι επί σειρά ετών - πλήν ημών. Όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετό αυτό, χρειάζεται και έτερο δεδομένων των αυξημένων αναγκών *τοπικού πολιτισμού, τον οποίο παρεπιμπτόντως εμείς δεν τον έχουμε βιώσει ! 

* Βιώνεται σε επίπεδο διοικούντων, αιρετών, ημετέρων, γνωριζόντων και κολλητών ! ( Ουσιαστικά χαρακτηρίζεται εξυπηρέτηση συμφερόντων, σε καμία περίπτωση πολιτισμός, διότι ο πολιτισμός περικλείει βασικές αρχές και αξίες οι οποίες προαναφέρονται.) 

* Αυτό το ''κουσούρι'', το δικό μας,  είχαν πριν από χιλιετίες και οι κάτοικοι της Κεκροπίδας στην Αρχαία Αιξωνή και ενώ θα μπορούσαν να διαθέτουν δεκάδες βουλευτές εξέλεγαν μια χούφτα. Αντιλαμβάνεστε. Δείτε στις μηχανές αναζήτησης το «αιξωνεύομαι» και είναι βέβαιο ότι θα σχηματίσετε πλήρη εικόνα. Σαφώς όμως δεν το διαθέτουν οι ξενόφερτοι αιρετοί μας, αυτοί έχουν χειρότερα κουσούρια. ( Ο πολιτισμός για αυτούς περιορίζεται στη ζωούλα τους , στα υλικά αγαθά - πιστώσεις - εργολαβίες - αναθέσεις - και την εξυπηρέτηση ημετέρων, ενώ ο πολιτισμός είναι το σύνολο, τα πάντα όλα, και κυρίως οι ανώτερες αξίες από τις ρίζες μας μέχρι και σήμερα.) Πότε θα κάνουμε τεστ DNA; Εμείς γνωρίζουμε από που προερχόμαστε και που ανήκουμε, εσείς ; Γνωρίζεται τι επιχειρείται ορισμένοι/ες επί δεκαετίες ; Επιχειρείται να διαφοροποιήσετε τα κύρια στοιχεία του τοπικού πολιτισμού, και αυτό λογίζεται βανδαλισμός. Αντί να υφίσταται μια ομαλή εκπροσώπηση του συνόλου , η οποία να δρομολογήσει την ομόνοια σε τοπικό επίπεδο , υπερισχύουν η πλεονεξία - απληστία ορισμένων και διαμορφώνουν πόλωση διαρκείας. Με τα κτίρια και την εξυπηρέτηση - κάλυψη - μερικών χιλιάδων δημοτών πηγαίνουμε μπροστά σήμερα συνολικά ως τοπική κοινωνία ; Με ένα κονσέρτο η μια Live εμφάνιση για μερικές εκατοντάδες δημότες - δημότισσες θα πάει μπροστά συνολικά το κοινωνικό σύνολο και ο τόπος ; 'Εξι ολόκληρα χρόνια που δαπανώνται τα χρήματα των δημοτών για τις φιέστες και τα θεάματα διασκέδασης αιρετών και ημετέρων ως τόπος και δημότες πήγαμε μπροστά συνολικά ; Προσωπικά θεωρώ ότι ακόμα και ένας δημότης - δημότισσα να μην τυγχάνει υγιούς αντιπροσώπευσης ως σύνολο - δήμος - μένουμε σε στασιμότητα. ( Για όσους/ες από εσάς είχατε την υπομονή να διαβάσετε όλο το μακροσκελές κείμενο , να επισημάνω: Από το ένα άτομο, ανεξάρτητα ποιος/α είναι, το οποίο δεν τυγχάνει υγιούς αντιπροσώπευσης,  ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί για μια τοπική κοινωνία, κοινότητα, χώρα, πόλη, κάτι το οποίο αδυνατούν να πετύχουν χιλιάδες η εκατομμύρια άλλοι/ες με ουσιαστιακό αντίκτυπο, τόσο στον τόπο, όσο και στο σύνολο. Αυτός είναι ο Πολιτισμός. Η βασική παθογένεια των περισσοτέρων νεοελλήνων είναι ο υποβιβασμός των άλλων ενώ *όλοι είναι εξαρτώμενοι των άλλων. )

* Αυτό ξέχασαν οι Συριζαίοι και χάθηκε η εξουσία και τα προνόμια αρκετών. Όσους διακατέχει η τάση ''δια ζώσης'' με τους διοικούντες , σώζονται προσωρινά και καίγονται μελλοντικά, διότι είναι εξαρτώμενοι των ''άλλων'', και είναι ξεκάθαρο ότι οι διοικούντες και οι ημέτεροί τους είναι δεξιοί - νεοδημοκράτες - δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ - Συριζαίους.




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Aνέγερση Κέντρου Πολιτισμού και Μουσικής στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">