ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κουίζ τηλεπικοινωνιακού χαρακτήρα. Γνωρίζεις τη λύση ;

 

Δοκιμή κεραίας στον ΓΛΥΦΑΔΑ WEB πέντε διπόλων με ανακλαστήρα στους 814 MHZ. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια κεραία πέντε διπόλων με ανακλαστήρα η οποία τυγχάνει προσαρμογής από τους 800  μεγακύκλους έως τους 2.8 GHZ, άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο εύρος εφαρμογών.



Όπως βλέπουμε στη δεύτερη φωτογραφία, αρχικά στην είσοδο, ( ant input ), υπάρχει ένας προσαρμογέας -  power splitter 50 ohm - ο οποίος παίρνει την έξοδο του πομπού  και τροφοδοτεί τα πέντε δίπολα.



Όπως βλέπετε στην τρίτη φώτο, η διάταξη των πέντε διπόλων μόνο συγγραμική δεν είναι , δεδομένου ότι το no 5 βρίσκεται σε διαφορετικό ύψος, ( χαμηλότερα ), από τα δίπολα 1 - 2 και 3 - 4. ( Η συγκεκριμένη διάταξη διαμορφώνει έναν ιδιαίτερο λόβό ακτινοβολίας ).


Στην τέταρτη φωτο έχουμε την απεικόνιση του γραφήματος συντονισμού και στασίμων της κεραίας ( SWR ) στη ζώνη συχνοτήτων 800 - 900 MHZ , στο οποίο βλέπουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα από τους 810 μέχρι τους 820 mhz , από τους 840 - 850 , καθώς επίσης, υπάρχει μια βύθιση 1.1 swr στους 880 mhz.

Σημείωση: Σε περίπτωση που βλέπει την εν λόγω ανάρτηση τεχνικού - επιστημονικού θέματος - κάποιος τεχνικός η επιστήμονας τηλεπικοινωνιών θέτουμε τo εξής ερώτημα:

Πως θεωρείται ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί στη συγκεκριμένη κεραία η σχέση στασίμων - swr - στη ζώνη 800 - 900 mhz και η καμπύλη προσαρμογής της να βρίσκεται και στους 100 μεγάκυκλους κάτω από το 1.5 ; 

Είμαστε βέβαιοι ότι κανείς στη χώρα μας δεν διαθέτει την ικανότητα να παρέχει την απάντηση που αξιώνουμε, όμως ενδεχομένως μπορεί να υπάρχει και κάποιος έτερος πλην ημών ο οποίος να γνωρίζει.

Θα αναμένουμε κάποια απάντηση στο glyfadaweb@gmail.com  . Αν δεν προκύψει κάποια απάντηση σε επόμενη ανάρτησή μας θα σας δείξουμε την επίλυση.

* Να δούμε, υπάρχει κανείς από την ΕΡΤ , η από τις τρεις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες που μονοπωλούν στη χώρα μας ;

Επισήμανση: Το σασί λειτουργεί ως ανακλαστήρας στα τρία δίπολα 1 -2 και 5, καθώς επίσης , οι κατευθυντήρες των διπόλων 1 και 2 λειτουργούν ως ανακλαστήρες των διπόλων 3 και 4. Το δίπολο 5 έχει ως ανακλαστήρα το σασί και έναν κατευθυντήρα. ( Σε επόμενη φάση θα αναπτυχθεί περισσότερο ώστε να διαθέτει 10 δίπολα με ανακλαστήρα - κατευθυντήρα και ενίσχυση της τάξεως των 20 DB. Κάτι αντίστοιχο της ρώσικης μπαμπούσκα !)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κουίζ τηλεπικοινωνιακού χαρακτήρα. Γνωρίζεις τη λύση ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">