ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Δημητσάνας

Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Δημητσάνας

Την αύξηση του προϋπολογισμού και της πίστωσης του 1ου υποέργου «Βελτίωση εγκαταστάσεων και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Δημητσάνας Δήμου Γορτυνίας» κατά 100.000,00 που θα διαμορφωθούν στο ποσό των 350.000,00€ αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

Το έργο αφορά την επισκευή-συντήρηση υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου, διαστάσεων 60m x 110m, που βρίσκεται στο δ.δ. Δημητσάνας. Το γήπεδο βρίσκεται σε οριοθετημένο οικόπεδο, εκτάσεως 19.977,76 m2, ιδιοκτησίας του Δήμου Δημητσάνας, το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού της Δημητσάνας. Στο γήπεδο υπάρχει μονώροφο κεραμοσκεπές κτίσμα διαστάσεων 11,30m x 5.20m το οποίο χρησιμοποιείται για αποδυτήρια.

Αναγκαιότητα του έργου

Οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του γηπέδου που θα προβλέπονται στη μελέτη του έργου κρίνονται αναγκαίες για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου. Με τον τρόπο αυτό θα συντηρηθεί η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, «Δημητσάνα» και θα δοθεί κίνητρο στους νέους της περιοχής να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Το γήπεδο αυτό θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και των νέων των γειτονικών περιοχών.

Η περιοχή του έργου βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γορτυνίας και συγκεκριμένα στην κοινότητα Δημητσάνας, εντοπιζόμενη στο Δυτικό τμήμα του Νομού Αρκαδίας και απέχει περίπου 1km από τον επαρχιακό δρόμο Δημητσάνας- Στεμνίτσας (στην έξοδο της Δημητσάνας).

Για την περιοχή επέμβασης δεν υπάρχουν ειδικές προστατευτικές ρυθμίσεις από ελληνικές διατάξεις ή διεθνείς συμβάσεις, όπως το άρθρο 21 του Ν. 1650/89 ή τα Ευρωπαϊκά προγράμματα CORINE και NATURA 2000.
Η περιοχή επέμβασης βρίσκεται εντός αρχαιολογικής ζώνης και επίσης υπάρχουν περιορισμοί όπως αυτοί προκύπτουν από τον Ν. 998/79 για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/topothetisi-synthetikoy-chlootapita-sto-gipedo-tis-dimitsanas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Δημητσάνας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb