ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσακρής: Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα

Τσακρής: Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα

Εν αναμονή των κυβερνητικών ανακοινώσεων για το πώς ακριβώς και πότε θα γίνει το άνοιγμα κι άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής τόνισε νωρίτερα πως η πίεση που υπάρχει στις νοσηλευτικές μονάδες «φρενάρει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το άνοιγμα».

«Η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, για να εκτονωθεί και λίγο ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ Τσακρής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι χώρες της Ευρώπης κρατάνε τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να αντέξει το σύστημα Υγείας.

Στο μεταξύ το προσεχές Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ή την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτό γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες -Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας»

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/tsakris-i-eisigisi-ton-loimoxiologon-tha-einai-na-ginoyn-mikra-prosektika-vimata/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσακρής: Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">