ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αυστραλία: Πρωτοχρονιά με πυροτεχνήματα, αλλά χωρίς θεατές

Αυστραλία: Πρωτοχρονιά με πυροτεχνήματα, αλλά χωρίς θεατές

Περιορίζονται στο Σίδνεϊ οι εορτασμοί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, για να «αποφευχθεί πιθανή σούπερ εξάπλωση κρουσμάτων». Τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς θα πραγματοποιηθούν, ωστόσο οι αρχές καλούν τους πολίτες να τα δουν από την τηλεόραση και όχι από κεντρικά σημεία της πόλης.

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας κατέγραψε χθες πέντε ακόμα κρούσματα κοινωνικής μετάδοσης κορονοϊού και έναν θάνατο σχετιζόμενο με Covid-19. Πρόκειται για έναν άνδρα 70 ετών, που προσβλήθηκε από τον ιό τον Μάρτιο, παρουσίασε επιπλοκές και κατέληξε την 21η Δεκεμβρίου. Ο τελευταίος θάνατος αύξησε τον αριθμό των νεκρών από Covid-19 στην Ν.Ν.Ο σε 56.

Τα νέα κρούσματα συνδέονται με το σύμπλεγμα στα Βόρεια Παράλια του Σίδνεϊ, που τώρα αριθμεί 126 περιστατικά. Ο μερικός αποκλεισμός στα Βόρεια Παράλια του Σίδνεϊ, που επιβλήθηκε πριν τα Χριστούγεννα επεκτείνεται έως και τις 9 Ιανουαρίου. Αυστηροί περιορισμοί θα ισχύουν και για το ευρύτερο Σίδνεϊ, όπου από 5 μέχρι 10 άτομα θα μπορούν να βρίσκονται σε σπίτια την Πρωτοχρονιά, ενώ στα καταστήματα εστίασης θα πρέπει να τηρούνται τα όρια ενός ατόμου ανά 4 τ.μ.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian ζήτησε συγγνώμη για την αυστηρότητα των μέτρων, αλλά εξήγησε ότι είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού και ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού.
«Δεν θέλουμε καθόλου πλήθη στις ακτές γύρω από το Σίδνεϊ», είπε, προσθέτοντας ότι «υπάρχει υπερβολικός κίνδυνος για την υγεία».

«Παρακαλώ να είστε λογικοί φέτος … όταν το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, ξέρω ότι είναι συνήθως μια συναισθηματική στιγμή όπου θέλουμε να φιλήσουμε και να αγκαλιάσουμε τους γύρω μας», είπε η κ. Berejiklian. «Αλλά μπορώ να ζητήσω απόλυτο περιορισμό;».

Η Μελβούρνη ακύρωσε για φέτος προληπτικά τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς, παρότι η πολιτεία δεν έχει καταγράψει κρούσματα κοινωνικής μετάδοσης εδώ και 2 μήνες. Μόνο λίγα περιστατικά σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό, που κάνουν υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Στην Δυτική Αυστραλία οι αρχές συνέλαβαν μια 49χρονη γυναίκα, που το έσκασε από το ξενοδοχείο όπου έκανε υποχρεωτική καραντίνα και τώρα αντιμετωπίζει πρόστιμο 50 χιλιάδων δολαρίων ή ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Ανταπόκριση – Αυστραλία: Έμμα Παπαεμμανουήλ

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/kosmos/aystralia-protochronia-me-pyrotechnimata-alla-choris-theates/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αυστραλία: Πρωτοχρονιά με πυροτεχνήματα, αλλά χωρίς θεατές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">