ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΗΠΑ: Το πρώτο κρούσμα της «βρετανικής» μετάλλαξης του κορονοϊού

ΗΠΑ: Το πρώτο κρούσμα της «βρετανικής» μετάλλαξης του κορονοϊού

Στην πολιτεία του Κολοράντο, αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης του κορονοϊού που εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και μάλιστα πρόκειται για 20χρονο ασθενή που δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού.

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις δήλωσε ότι ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στην κομητεία Elbert κοντά στο Ντένβερ, ενώ είναι σε εξέλιξη «διεξοδική έρευνα» και ιχνηλάτηση στενών επαφών.

Η νέα μετάλλαξη είναι πολύ πιο μεταδοτική από τα προηγούμενα στελέχη, αλλά όχι απαραίτητα πιο επικίνδυνη για αυτούς που έχουν μολυνθεί, ανακοίνωσαν Αμερικανοί λοιμωξιολόγοι σύμφωνα με τους οποίους, οι δύο πρώτες περιπτώσεις μόλυνσης  από μετάλλαξη στην αμερικανική ήπειρο εμφανίστηκαν στον Καναδά το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δύο εμβόλια, ένα από τη Moderna και ένα από το Pfizer, διανέμονται και χορηγούνται επί του παρόντος στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση είχε ως στόχο να εμβολιάσει 20 εκατομμύρια Αμερικανούς έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής, μόνο 2,1 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέκρινε ως ανεπαρκές το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για μαζικό εμβολιασμό αναφέροντας ότι ο ρυθμός πρέπει να «πενταπλασιαστεί» για να φτάσει το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς την ημέρα».

«Ακόμη και με αυτή τη βελτίωση θα χρειαστούν ακόμη μήνες για να εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε και αποκάλυψε ότι θα ενεργοποιήσει νόμο για περίοδο πολέμου ώστε να αναγκαστεί η βιομηχανία να αυξήσει την παραγωγή εμβολίων για την αμερικανική κυβέρνηση.

Το πρώτο μέλος του Κογκρέσου που προστέθηκε στη λίστα των θανάτων από κορονοϊό, είναι ο νεοεκλεγμένος Ρεπουμπλικανός Luke Letlow, 41 ετών, από τη Λουιζιάνα και επρόκειτο να ορκιστεί την Κυριακή.
Ο Letlow εισήχθη στο νοσοκομείο στις 19 Δεκεμβρίου λόγω επιπλοκών. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και στις 23 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στο Σρέβεπορτ, όπου πέθανε την Τρίτη.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 19 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 337.000 θανάτους από κορονοϊό, τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/ipa-to-proto-kroysma-tis-vretanikis-metallaxis-toy-koronoioy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΗΠΑ: Το πρώτο κρούσμα της «βρετανικής» μετάλλαξης του κορονοϊού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">