ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέα προσφυγή της εκστρατείας Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Νέα προσφυγή της εκστρατείας Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Την απόφαση του πολιτειακού Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Ουισκόνσιν διά της οποίας, «επετράπη» να θεωρηθούν έγκυρες «πάνω από 50.000 παράνομες επιστολικές ψήφοι», αμφισβητεί το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ με τη νέα προσφυγή σχετικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Καθώς πλησιάζει το τέλος της θητείας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, ο Τραμπ επιμένει να μην αναγνωρίζει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, ενώ επίσημα η εξουσία αλλάζει χέρια την 20ή Ιανουαρίου.

«Τα λέμε στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Μην το χάσετε. Θα ακολουθήσουν πληροφορίες», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, που καλεί τους υποστηρικτές του να ασκήσουν πίεση στο Κογκρέσο ώστε να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Στις 6 Ιανουαρίου ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει της συνεδρίασης του Κογκρέσου για την επικύρωση των ψήφων του Συμβουλίου των Εκλεκτόρων, σύμφωνα με το οποίο ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 306 εκλέκτορες και ο Τραμπ 232.

Με αφετηρία την Πενσιλβάνια και τις καταγγελίες περί “μαζικής νοθείας”, έχουν κατατεθεί περίπου 50 προσφυγές υπέρ της επικράτησης του Τραμπ, κάποιες εκ των οποίων εκκρεμούν. Στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να γράφει για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ότι ήταν «η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του έθνους».

Στο Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, εναντίον ηγετικών στελεχών του οποίου επιτίθεται τελευταία ο Τραμπ, ορισμένοι ανησυχούν τόσο για τη συνεχιζόμενη άρνηση του απερχόμενου προέδρου να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, όσο και για το ότι αμφισβητεί το εκλογικό σύστημα στις ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (GOP) να διατηρήσει τον έλεγχο της Γερουσίας στις κρίσιμες επαναληπτικές ψηφοφορίες για δύο έδρες στο σώμα που διεξάγονται στην Τζόρτζια την 5η Ιανουαρίου.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/frontpage/nea-prosfygi-tis-ekstrateias-tramp-sto-anotato-dikastirio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέα προσφυγή της εκστρατείας Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">