ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επιστροφή μνημείων στην Κάλυμνο από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ζητά ο Επαρχος – Βρέθηκαν σε ναυάγια

Επιστροφή μνημείων στην Κάλυμνο από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ζητά ο Επαρχος – Βρέθηκαν σε ναυάγια

Την επιστροφή στην Κάλυμνο και το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού όλων των θησαυρών που βρέθηκαν στην περιοχή και φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ζητά από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής.

Ο κ. Μουσελλής υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως «πριν από εννέα περίπου χρόνια και με τη συνδρομή των διωκτικών αρχών της χώρας απετράπη μια ακόμη παράνομη αγοραπωλησία αρχαιοτήτων. Ο αρχαιολογικός θησαυρός που σώθηκε κατασχέθηκε και περιήλθε στο ελληνικό δημόσιο. Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν είναι και η μαρμάρινη ανδρική κεφαλή της ύστερης ρωμαίικής περιόδου και κορμός μαρμάρινης ανδρικής μορφής με γενειοφόρο κεφαλή της Υστεροελληνικής εποχή. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους προέρχονται από το νησί της Κάλύμνου».

Ο Έπαρχος αναφέρει ακόμη πως εκτός από αυτά στο αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών φυλάσσονται και τα χάλκινα αγάλματα θωρακοφόρων ανδρών που βρέθηκαν στο νησί της Καλύμνου. «Τα έργα αυτά αφού συντηρήθηκαν αναμένεται να επιστραφούν στο νησί μας όπου και ανήκουν και αποτελούν μέρος αντίστοιχης συλλογής χάλκινων αγαλμάτων που εκτίθενται στο Μουσείο μας και προέρχονται κυρίως από αρχαία ναυάγια».

Το νησί της Καλύμνου όπως είναι γνωστό διαθέτει αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο κατασκευάστηκε πρόσφατα από το Υπ. Πολιτισμού.

Η επιστολή αυτή εστάλη και στους βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/notio_aigaio/epistrofi-mnimeion-stin-kalymno-apo-to-archaiologiko-moyseio-athinon-zita-o-eparchos-vrethikan-se-nayagia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επιστροφή μνημείων στην Κάλυμνο από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ζητά ο Επαρχος – Βρέθηκαν σε ναυάγια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">