ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τους εμβολιασμούς


Το «εμβόλιο» γέννησε την ελπίδα της ζωής στον πλανήτη απέναντι στη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς σε όλες τις χώρες και τις μακάβριες εικόνες των ομαδικών τάφων.

Στη χώρα μας όλα είναι έτοιμα προκειμένου να έρθουν οι πρώτες δόσεις και να αρχίσει το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία των εμβολιασμών. Κομβικό ρόλο θα έχει η πλατφόρμα emvolia.gov.gr μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. 

Ήδη πραγματοποιούνται ασκήσεις προσομοίωσης στα τρία βασικά στάδια με τα οποία θα λειτουργήσει ο μηχανισμός: στην παραλαβή, διανομή και αποθήκευση των εμβολίων. Οι περιοχές των εγκαταστάσεων όπου θα τοποθετηθούν οι 14 υπερ-καταψύκτες, δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη, αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.

Η Βρετανία είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που αρχίζει την Τρίτη τον μαζικό εμβολιασμό. Πρώτα θα εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό και όσοι είναι άνω των 80 ετών. Το νήμα όμως έκοψε πρώτη η Ρωσία που άρχισε ήδη τους μαζικούς εμβολιασμούς με το ρωσικό Σπούτνικ. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε Ηνωμένες Πολιτείες και Γερμανία.

Ρεπορτάζ: Σοφία Λάλλα

Πηγή: ΕΡΤ

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Αν προκαλεί το ίδιο πρήξιμο με το εμβόλιο της γρίπης να λείπει.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τους εμβολιασμούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">