ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άνοιξαν με αυστηρά μέτρα βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ΚΤΕΟ


Άνοιξαν από σήμερα με περιορισμούς βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και KTEO, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα λειτουργούν από χθες Κυριακή με τη διαδικασία του click away. Δηλαδή ο πελάτης επιλέγει -ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά- το προϊόν που θέλει να αγοράσει και στη συνέχεια το παραλαμβάνει, κατόπιν ραντεβού, έξω από το κατάστημα. Στο σημείο μπορούν να περιμένουν έως 9 άτομα, που πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων, ενώ ο χρόνος αναμονής δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά.

Με αυστηρά μέτρα ανοίγουν από σήμερα, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κουρεία, αλλά και τα ΚΤΕΟ για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

Βιβλιοπωλεία

Για τα βιβλιοπωλεία, επιτρέπεται το λιανικό εμπόριο βιβλίων από εξειδικευμένα καταστήματα με κύριο ΚΑΔ 47.61 υπό τις προϋποθέσεις:

 1. Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
 2. Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
 3. Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
 4.  Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.
Κομμωτήρια

Η λειτουργικά των κομμωτηρίων αφορά: στις υπηρεσίες κομμωτηρίων και άλλες υπηρεσίες καλλωπισμού/ΚΑΔ 96.02.10, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων γυναικών και κοριτσιών/ΚΑΔ 96.02.11, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.01, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί πάνω από δύο, τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.02, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων και κουρείων ανδρών και αγοριών/ΚΑΔ 96.02.12, τις υπηρεσίες κουρείου/ΚΑΔ 96.02.12.01, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες/ ΚΑΔ 96.02.12.02, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί πάνω από δύο τεχνίτες/ΚΑΔ 96.02.12.03 και με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

 • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
 • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.
 • Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
 • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
 • Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ..
 • Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.
ΚΤΕΟ

Για τις υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών/ΚΑΔ 71.20.14.00 προβλέπεται ότι:

 • Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
 • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
 • Μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή: εννέα άτομα.

Ο υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την Κυριακή σε τηλεοπτικό σταθμό ξεκαθάρισε ότι δν θα  θα υπάρξει επέκταση στις ώρες των μετακινήσεων τις εορταστικές μέρες «Ο κίνδυνος στα ρεβεγιόν να μεταφέρουμε τον κορονοϊό σε μεγαλύτερους, κατά τους γιατρούς είναι ό,τι πιο επικίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά. 

www.ert.gr

 • Blogger Comments
 • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άνοιξαν με αυστηρά μέτρα βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ΚΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">