ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποφάσεις για τις καμένες δασικές εκτάσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Αποφάσεις για τις καμένες δασικές εκτάσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Αυτοψία στις καμένες δασικές εκτάσεις του δήμου Ανατολικής Μάνης, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης και ο συντονιστής της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Χαντζής.

Μαζί με τον διευθυντή δασών Λακωνίας, αλλά και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιοχής, συζήτησαν τα αντιδιαβρωτικά και τα αντιπλημμυρικά έργα που είναι να γίνουν στις συγκεκριμένες εκτάσεις.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

– Άμεσα θα συνταχθεί, από το Δασαρχείο Γυθείου, μελέτη των εργασιών που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση και θωράκιση των καμένων δασικών περιοχών.

– Θα υποβληθεί τεχνικό δελτίο και αίτημα χρηματοδότησης του Δασαρχείου Γυθείου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τα αναγκαία έργα, που θα αφορούν κυρίως σε εργασίες αναδάσωσης και αντιδιαβρωτικής προστασίας των εδαφών.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι παραπάνω ενέργειες, είναι ανεξάρτητες απ’ την χρηματοδότηση των 3,7 εκατ. Ευρώ που πήρε η Περιφέρεια για τις αποκαταστάσεις των υποδομών της περιοχής.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/apofaseis-gia-tis-kamenes-dasikes-ektaseis-toy-dimoy-anatolikis-manis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποφάσεις για τις καμένες δασικές εκτάσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb