ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΕΝΕΦ : «Οι νέοι συζητούν για τη μετά λιγνίτη εποχή»

ΟΕΝΕΦ : «Οι νέοι συζητούν για τη μετά λιγνίτη εποχή»

Ηλεκτρονική διαβούλευση με νέους από τη Δυτική Μακεδονία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης – Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη, Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις» (ΚΑ3, Erasmus+ INEΔΙΒΙΜ), με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση του Master Plan για τη δίκαιη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσε ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.

Το πρόγραμμα έχει ως απώτερο σκοπό να αναδείξει τους νεανικούς προβληματισμούς και να προτείνει πολιτικές για την ενδυνάμωση των νέων και των ευκαιριών τους στην περιοχή.

Για την καταγραφή των στόχων και υποστόχων στις τρεις θεματικές συζητήσεις χρησιμοποιήθηκε υλικό από i. την Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία (Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων «Νεολαία ‘17-‘27») ii. τους Ευρωπαϊκούς Στόχους για τη Νεολαία (EUYouthGoals) καθώς και iii. της Στρατηγικής του ΟΗΕ για τη Νεολαία (ΝΕΟΛΑΙΑ 2030) με στόχο η συζήτηση να συνδεθεί με ευρύτερες πολιτικές και προβληματισμούς των νέων καθώς και να αναδειχθεί η ιδιαίτερη περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας ως μια καλή πρακτική νεανικής πολιτικής.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/florina/oenef-oi-neoi-syzitoyn-gia-ti-meta-ligniti-epochi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΕΝΕΦ : «Οι νέοι συζητούν για τη μετά λιγνίτη εποχή» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">