ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεκινά σήμερα ο μαζικός εμβολιασμός στη Βρετανία – Στην τελική ευθεία σε ΗΠΑ και Καναδά


Την ώρα που η πανδημία δεν φαίνεται να υποχωρεί παγκοσμίως, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των εμβολιασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περίπου 800.000 δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή για την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού εντός της ημέρας, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σήμερα αναμένεται να χορηγηθούν οι πρώτες δόσεις εμβολίου στην Βρετανία, με την βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας να δίνει βασική προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 80 ετών, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε μονάδες φροντίδας, ενώ άμεσα θα εμβολιαστούν η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech, περνώντας μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο στην κούρσα για την έναρξη του κρίσιμης σημασίας προγράμματος μαζικού εμβολιασμού.

Συνολικά, η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις – αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα των 67 εκατομμυρίων.

Οι αρχικές δόσεις που έχουν φτάσει από το Βέλγιο αποθηκεύονται σε ασφαλείς τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, όπου θα γίνει ποιοτικός έλεγχος, είπε το υπουργείο Υγείας.

Με ταχύτατες διαδικασίες αναμένεται να εγκριθεί και να διανεμηθεί το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό και στις ΗΠΑ, αμέσως μόλις λάβει την έγκριση την προσεχή Πέμπτη ή την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αμερικανικού προγράμματος εμβολιασμού για την Covid-19, του λεγόμενου Warp Speed («Ταχύτητα Δίνης»), Μονσέφ Σλαουί θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 ώρες προκειμένου τα εμβόλια να διανεμηθούν στα σημεία που έχουν οριστεί από τις πολιτείες, μέσω του στρατού και πιθανότατα σε 36 ώρες από την έγκριση, ενδέχεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Στον Καναδά αναμένεται το εμβόλιο την επόμενη εβδομάδα. Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech θα φθάσουν στον Καναδά τον Δεκέμβριο και ο εμβολιασμός των Καναδών ενδέχεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, εφόσον η ρυθμιστική αρχή υγείας του Καναδά (Health Canada) δώσει το πράσινο φως, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεκινά σήμερα ο μαζικός εμβολιασμός στη Βρετανία – Στην τελική ευθεία σε ΗΠΑ και Καναδά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">