ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντισυνταγματικές πολιτικές του Υπουργείου Περιβάλλοντος


Είναι άξιο απορίας πως ο πρωθυπουργός ''έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από κάποια αναπηρία'' όταν οι πολιτικές της κυβέρνησής του τους εξαιρούν.

Συγκεκριμένα στο επιδοτούμενο πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης έχουν εξαιρέσει μεγάλο φάσμα ατόμων με αναπηρία λόγω εισοδήματος.

Καλά τα μεγάλα λόγια του πρωθυπουργού, για το θεαθήναι , όμως η πραγματικότητα των ασκούμενων πολιτικών του τον διαψεύδει κατηγορηματικά σε όσα δηλώνει.

Ειδικότερα, από το δικό μας μετερίζι τίθεται το σαφές ερώτημα στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας: Που θεωρείται κ. Μητσοτάκη ότι χρειάζεται η αυτονομία ; Την αυτονομία την χρειάζονται περισσότερο οι έχοντες - κατέχοντες ;

Αναφορικά με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη οι πολιτικές που χαράσει είναι αντισυνταγματικές και εις βάρος των ατόμων με αναπηρία.

Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινά το πρόγραμμα  «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» το οποίο προβλέπει επιδότηση που μπορεί να φτάσει το 85% του συνολικού κόστους των εργασιών , όμως το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος θεώρησε σκόπιμο να εξαιρέσει μεγάλο φάσμα της κοινωνίας, και ειδικότερα τα άτομα με αναπηρία.


Συγκεκριμένα: Σύμφωνα του πίνακα δικαιούχων υφίσταται πλαφόν 10.000 χιλιάδες εισόδημα για την συμμετοχή στο 
Εξοικονομώ - Αυτονομώ, το οποίο αυταπόδεικτα δηλώνει ότι εξαιρούνται όσοι δεν έχουν 10.000 χιλ. εισόδημα.

Με λίγα λόγια υφίσταται μια κυβέρνηση και αρμόδιοι οι οποίοι χαράσουν πολιτικές αντισυνταγματικά αφήνοντας εκτός ευρωπαϊκών πόρων μεγάλο φάσμα της κοινωνίας, καθώς επίσης, τίθονται εκτός ενεργειακής εξοικονόμησης τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.



Οι έχοντες - κατέχοντες - πλούσιοι θα κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση και οι πληττόμενοι θα πληρώνουν περισσότερα !

Η δική μας άποψη είναι ότι δεν έπρεπε να υπάρχει το πλαφόν των 10 χιλ. το οποίο εξαιρεί μεγάλο φάσμα της κοινωνίας. Η κυβέρνηση όφειλε να καλύψει το σύνολο των πολιτών ξεκινώντας από τις 5.000 χιλ. ευρώ εισόδημα και παρέχοντας τη δυνατότητα μικρότερης επιδότησης. ( Λιγότερες παρεμβάσεις - εργασίες - όμως οφείλετε το δικαίωμα πρόσβασης σε όλους, ακόμα και για την αλλαγή φωτισμού σε LED για χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. ) 

Ουσιαστικά δεν έπρεπε να υπάρχει το εισοδηματικό πλαφόν.  Αντιθέτως, έπρεπε να υπάρχει τραπεζική απόδειξη ότι ο συμμετέχων διαθέτει το ποσό που απαιτείται να καταβάλει , πλην της επιδότησης. 

Παράδειγμα: Οι άνεργοι των τελευταιων δυο ετών - 2019 - 2020 δεδομένου ότι δεν διαθέτουν εισόδημα το 2019 , σύμφωνα όσων εφαρμόζει η κυβέρνηση, δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Γιατί ; Αν υπάρχει τραπεζική απόδειξη ότι διαθέτουν το ποσό της συμμετοχής τους που απαιτείται γιατί να μην έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στα ΕΣΠΑ ;

Επιπροσθέτως: Αρκετές χιλιάδες πολιτών που δεν διαθέτουν τις 20.000 και 10.000 χιλιάδες εισόδημα, μπορούν να δανειστούν το ποσό της συμμετοχής που απαιτείται και να παρέχουν τραπεζική απόδειξη του ποσού. Γιατί τους κόβει η κυβέρνηση ;

Αν εξετάσουμε ότι το εν λόγω πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ''τρέχει'' από το 2011 εξαιρώντας πάντα τα χαμηλά εισοδήματα , οι κυβερνήσεις δέκα ετών χαράσσουν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ των δυο μέτρων και σταθμών.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ

glyfadaweb@gmail.com


ΥΓ: Τι αριστερά υφίσταται στη χώρα μας ; Δεν έχουμε δει ούτε μια ανακοίνωση από τα κόμματα της αριστεράς. ( Είναι ξεκάθαρο ότι τα κόμματα της αριστεράς αποτελούνται απο νεόπλουτους οι οποίοι αδιαφορούν επιδεικτικά.) 

- Ξεχνάτε ως αντιπολίτευση ότι υφίστανται χιλιάδες οικογένειες μακροχρόνια ανέργων , άτομα με αναπηρία, κ.α., τα οποία δεν πληρούν τα κριτήρια των 20.000 και 10.000 χιλιάδων ευρώ ; Και έπειτα θέλετε να κάνετε νέο ξεκίνημα !


- Και να σκεφτείς αναγνώστη - αναγνώστρια ότι οι εν λόγω πολιτικές αυτονόμισης με φωτοβολταϊκάενεργειακή εξοικονόμηση, έξυπνων συστημάτων και ενεργειακής αυτονόμησης για «έξυπνα» και αυτόνομα σπίτια με την ενσωμάτωση smart συστημάτων και τεχνολογιών  αποτελούσαν τα δικά μου μεταδιδόμενα πριν από τριάντα χρόνια, όμως, ποτέ δεν είχα φανταστεί τι εφαρμογής θα τύχουν ετεροχρονισμένα. ( Αντιλαμβάνομαι ότι εσείς ''ανακαλύψατε το φεγγάρι
'' έπειτα του wifi και των κινητών τηλεφώνων τα τελευταία χρόνια Κινεζιάς , όμως έτεροι όπως ο υποφαινόμενος γνώριζαν την μετεξέλιξη πριν από 40 χρόνια, και υπήρξαν δημόσια πληθώρα εκπομπών τεχνολογίας.) Εκτός του ΓΛΥΦΑΔΑ FM και όσων μετέδιδα θυμάστε κάποιον άλλο πριν από τριάντα χρόνια να ασχολείται με ηλεκτρικά οχήματα τεχνητής νοημοσύνης , έξυπνα σπίτια, αυτονομία, και ψηφιακή μετεξέλιξη ;

Να τα χαίρεστε , όμως , είναι σαφές ότι η δημοκρατία στη χώρα μας νοσεί. Αντί τα ΜΜΕ να παρέχουν ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχουν καταστεί ευτελούς περιεχομένου κουτσομπολίστικα. Το αντίστοιχο ισχύει και με κυβέρνηση - αντιπολίτευση.



 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντισυνταγματικές πολιτικές του Υπουργείου Περιβάλλοντος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">