ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαδικτυακή ημερίδα του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας Λαρισαίων

Διαδικτυακή ημερίδα του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας Λαρισαίων

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Δημιουργώντας μία πράσινη πόλη», διοργανώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10:45 μέσω της πλατφόρμας του ZOOM.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με την Επιτροπή Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας. Η συζήτηση πραγματοποιείται για την ενθάρρυνση των νέων και όλων των ενδιαφερόμενων πολιτών αναφορικά με πράσινες πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, την ενημέρωση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, την υιοθέτηση πρακτικών που έγκεινται στην βελτίωση της προσβασιμότητας σε αστικές περιοχές και σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής. Στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας είναι να εξεταστεί ο βαθμός στον οποίο η πανδημία της covid-19 επηρεάζει όλα τα παραπάνω. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει». Συντονίζουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας, Αγ. Τσαμέτη, και Γ. Τσιουμάνης.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας
10:45 – 11:00 Έναρξη Webinar- Χαιρετισμοί
11:00 – 11:20 Τάτσης Κωνσταντίνος, Γεωπόνος, Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ELCA: «Πράσινο = Υγεία»
11:20 – 11:40 Στεφανούλη Μαρία, BSc, MSc, PhD Candidate, Πολιτικός Μηχανικός: «Η επίδραση του COVID-19 στην αστική κινητικότητα»
11:40 – 12:00 Παπαλάμπρου Ανδρέας, Επικεφαλής Ελληνικού Παραρτήματος της International Dark-Sky Association :«Φωτορύπανση και Περιβάλλον»
12:00 – 12:20 Μαυρογένης Σταύρος, Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου για την Κλιματική Πολιτική, Συνεργάτης Ευρωκοινοβουλίου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος: «Από την κλιματική αλλαγή στην κλιματική κρίση»
12:20 – 12:45 Διάλογος και Λήξη Webinar.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον ακόλουθο σύνδεσμο.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/diadiktyaki-imerida-toy-dimotikoy-symvoylioy-neolaias-larisaion/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαδικτυακή ημερίδα του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας Λαρισαίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb