ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Covid-19: Eνέκριναν οι ΗΠΑ το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Covid-19: Eνέκριναν οι ΗΠΑ το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Οι ΗΠΑ έγιναν η 5η χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού, και ετοιμάζονται για μία εκστρατεία ανοσοποίησης που συγκρίνεται με εκείνες εναντίον της πολιομυελίτιδας τις δεκαετίες του 1950 και `60.

Η διανομή του εμβολίου σε όλες τις πολιτείες ήδη ξεκίνησε και οι αρμόδιες υπηρεσίες ετοιμάζονται πυρετωδώς για την άμεση έναρξη της μαζικής ανοσοποίησης, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει πως «ο πρώτος εμβολιασμός θα γίνει μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες».

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εγκριθεί και το εμβόλιο της Moderna, ενώ και άλλα υποψήφια εμβόλια είναι καθ’ οδόν. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ υφίστανται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία, με τους νεκρούς να πλησιάζουν τους 300.000 και τα κρούσματα σχεδόν τα 16 εκατ., έπειτα από τη νέα έξαρση των μολύνσεων, που έχουν προκαλέσει ασφυξία στα συστήματα υγείας των αμερικανικών πολιτειών.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Παρασκευή νέο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τα οποία έφθασαν σχεδόν τα 235.000 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πηγές: EΡΤ, A’ Πρόγραμμα

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/kosmos/covid-19-enekrinan-oi-ipa-to-emvolio-ton-pfizerbiontech/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Covid-19: Eνέκριναν οι ΗΠΑ το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">