ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Άξονες ανάπτυξης – Α´ Τηλεοπτική μετάδοση (trailer)

ΕΡΤ3 – Άξονες ανάπτυξης – Α´ Τηλεοπτική μετάδοση (trailer)
 Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 13:30  

Έτος παραγωγής: (2020)
Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Σε μια Ευρώπη η οποία συνεχώς αλλάζει αναζητώντας τα νέα ορόσημά της, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα και διαμορφώνονται νέες ισορροπίες.
Στην περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αξιοποίησης της τεχνολογίας και των φυσικών πόρων.
Έχοντας μια σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων η Ελληνική περιφέρεια προσφέρει και προσφέρεται για επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Ακολουθώντας κατά μήκος τους μεγάλους οδικούς άξονες, η εκπομπή αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες γεωγραφικών ενοτήτων, τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρονται για μεγάλες και μικρές επενδύσεις στη χώρα. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε καινοτόμες ιδέες, σε εξαγωγικούς τομείς αλλά και σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες, στην αλιεία, στον τουρισμό και σε σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες. Παράλληλα σε περιοχές που διαθέτουν σχετικούς τόπους, θα δοθεί έμφαση στην εμπέδωση πολιτισμικών και λαογραφικών στοιχείων, με τα οποία θα διανθίζεται κάθε επεισόδιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ-σκηνοθεσία
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΑΝΙΣΑ ΣΚΕΝΤΕΡΗ –ρεπορτάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΩΤΗΣ –βοηθός σκηνοθέτη, μοντάζ, γραφικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ –αρχισυνταξία
ΠΑΝΟΣ ΦΑΪΤΑΤΖΟΓΛΟΥ –διευθ. φωτογραφίας

Eπεισόδιο 10:

Πολύτιμα εργαλεία, βγαλμένα μέσα από τα επιστημονικά εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα μοντέλα πρόγνωσης για τη δυναμική της πανδημίας, αποτέλεσαν σημαντικό σύμμαχο στη μάχη κατά του κορονοϊού. Η αξιοπιστία των επιστημονικών μοντέλων στη μελέτη της δυναμικής εξάπλωσης του SARS-CoV-2, αποκάλυψε κρίσιμες πληροφορίες αναφορικά με τη μολυσματικότητα του ιού και συνέβαλε στην εκτίμηση της αποτελεσματικότητας των προληπτικών παρεμβάσεων από πλευράς της Πολιτείας. Οι Άξονες Ανάπτυξης μιλούν με τους ανθρώπους πίσω από τα μαθηματικά μοντέλα και τις πρωτοποριακές ερευνητικές μεθόδους, επιχειρώντας να φωτίσουν τις πολύπλοκες, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικές διαδικασίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται στη χάραξη της στρατηγικής κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Η μέτρηση του ιϊκού φορτίου στα λύματα, η υπολογιστική πλατφόρμα “Core model” και ο ρόλος των υπολογιστικών μοντέλων και τηςνανοτεχνολογίας.
 Δείτε το trailer 

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :  class="m_-4030164368958861980gmail-sctemp">, την ημέρα προβολής του.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-axones-anaptyxhs-epeisodio-10-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Άξονες ανάπτυξης – Α´ Τηλεοπτική μετάδοση (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb