ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Βιέννη – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή

ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Βιέννη – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή
 Καθημερινά στις 08:30 & 13:30  

«AT OUR NEIGHBOUR’S TABLE»
Έτος παραγωγής: (2011)
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2010-2011 που θα ολοκληρωθεί σε 25 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour’s Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

Eπεισόδιο 12Βιέννη [Wien]

Η Βιέννη το χειμώνα-όταν οι πραγματικοί γνώστες έρχονται στην πόλη. Οι χορευτές του βαλς, οι λάτρεις του κέικ και οι πότες του καφέ.
Το μικρότερο καφέ της πόλης βρίσκεται πολύ κοντά στο Naschmarkt και διευθύνεται από δύο αληθινούς λάτρεις του καφέ. Ο Christian Schrödel και ο Oliver Goetz έχουν γίνει καβουρδιστές καφέ από καθαρή λατρεία.
Ο καφές χωρίς ένα κομμάτι κέικ ή στρούντελ είναι σχεδόν αδιανόητος στη Βιέννη. Ο τρίτος άνθρωπος σε αυτήν την ιστορία είναι επομένως ζαχαροπλάστης. Ο Michael Giebisch είναι τελειομανής και ένας από τους πιο δημιουργικούς ζαχαροπλάστες στη Βιέννη.
Φυσικά – όπως κάθε νοικοκυρά της Βιέννης – έχει τη δική του προσωπική συνταγή για το περίφημο Sachertorte.
Το χειμώνα τα πάντα στη Βιέννη προσανατολίζονται στον χορό, υπάρχουν πάνω από 300 χοροεσπερίδες.Όλη η πόλη πηγαίνει στο ρυθμό και οι περισσότεροι Βιεννέζοι έχουν δεξιότητες βαλς που διδάσκονται σε σχολές χορού.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-sto-trapezi-toy-geitona-biennh-ntokimanter/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Βιέννη – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb