ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Επιστολή διαμαρτυρίας κατά των πολέμιων του Υδατόπυργου


Με επιστολή διαμαρτυρίας ο 
Επίτροπος της πρωτοβουλιας κατοίκων σχεδίου διάσωσης της δεξαμενής Ελληνικού προτίστως ενημερώνει, καθώς επίσης, στρέφεται χωρίς να κατονομάζει κατά των πολέμιων οι οποίοι επιθυμούν την καταστροφή του τοπικού τοπόσημου.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εμείς από το δικό μας μετερίζι επιλέξαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα του νέου έτους , 2021 να ''αποτραβηχτούμε'' χωρίς να σχολιάζουμε τα τοπικά δρώμενα , αφήνοντας πλήρως ελεύθερο το πεδίο σε όσους συντέλεσαν και συντελούν , τόσο στον ευτελισμό των νοτίων προαστίων Αττικής, όσο και στον μηδενισμό σχεδόν της κοινωνικής συνοχής. 

Τα Νότια προάστια Αττικής, και ειδικότερα οι δήμοι Γλυφάδας - Ελληνικού - Αργυρούπολης , ΒΒΒ, κ.α. περισσότερα από 40 χρόνια τελούν σε δευτερεύοντα ρόλο έναντι όλων των υπολοίπων περιοχών του λεκανοπεδίου. 

Τα αστικά κόμματα εξουσίας, και τα κατά τόπους στελέχη τους, φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα ποτέ δεν έγιναν στην περιοχή μας, καθώς επίσης, και για όσα κακώς έγιναν. 

Ποτέ δεν παρείχαν έστω μια αιτιολόγηση γιατί στην περιοχή μας δεν κατασκευάστηκε ένα σύγχρονο νοσοκομείο, γιατί δεν εδρεύει τριτοβάθμια εκπαίδευση, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα μεγάλο θέατρο, γιατί δεν υπάρχει στα ερτζιανά ούτε ένα τοπικό μέσο, γιατί το μετρό ''κόλλησε'' στο Ελληνικό, γιατί ακόμα και οι τηλεπικοινωνίες ''σέρνονται'' στα νότια σε σχέση με άλλες περιοχές , γιατί , γιατί , γιατί ,. . . ενώ χιλιάδες στελέχη καθώς και υποστηριχτές κομμάτων - παρατάξεων έχουν δημιουργήσει περιουσίες μεγιστάνων !

# Οι προσωπικές περιουσίες αυξάνονται ενώ η περιοχή μας παραμένει ουραγός σε αναπτυξιακό επίπεδο. Βλέπε διάθεση και αξιοποίηση ΕΣΠΑ κ.α. πόρων επί τρεις δεκαετίες. Δείτε αναλυτικά τι έχουν απορροφήσει επί τριάντα χρόνια τα Νότια προάστια Αττικής σε αντιδιαστολή με άλλες περιοχές - Νομούς.

Σας ευχόμαστε διεύρυνση των ''παρεχόμενων έργων'' καθώς και της ''αντιπροσώπευσης'' σε όλους τους τοπικούς φορείς - κόμματα - δημάρχους κ.α. Καλές ''δημιουργίες'' και ''ανάπτυξη'' καταστρέφοντας ένα προς ένα όλα τα τοπικά τοπόσημα ( όπως τον Γλυφάδα FM - Radio Γλυφάδα κ.α.προς χάριν μιας χούφτας οικονομικών παραγόντων και των υπηρετών - εξυπηρετών τους.

Η διαχρονική προβοκάτσια 

# Στρέφοντας τις κεραίες προς την Αίγινα και τα Βόρεια προάστια Αττικής ασφαλώς αναπτύσσονται τα Νότια προάστια , η τοπική κοινωνία , και ο τοπικός πολιτισμός ! Επίσης , παρακολουθώντας NETFLIX αναπτύσσεται τοπικά η κοινωνική συνοχή ! Έτσι δεν είναι κύριοι ψευτο-εκδότες και ψεύτες της πολιτικής ; 

Οι ''καλοθελητές'' με το αζημίωτο

# Καταστρέφοντας και τον υδατόπυργο του Ελληνικού διαμορφώνονται νέοι όροι νεόπλουτων νεοελλήνων, χωρίς σημείο αναφοράς , χωρίς ιστορία, χωρίς καταβολές , οι οποίοι προφανώς δεν έχουν άμεση σύνδεση με την περιοχή και δρουν με γνώμονα όσα αποκομίζουν από τους υποστηρικτές τους οικονομικούς παράγοντες. 

Οι ''Νεογενίτσαροι'' στην υπηρέτηση του ''Σουλτάνου''

- Μπορούσαμε να παρακάμψουμε όσα προαναφέρθηκαν και μονολεκτικά να αναφέρουμε για όσους πρεσβεύουν την καταστροφή της τοπικής ΙΣΤΟΡΙΑΣ ότι είναι ''Νεογενίτσαροι'' στην υπηρέτηση του ''Σουλτάνου''. Παράλληλα τίθεται προς αυτούς τους αχαρακτήριστους το εξής ερώτημα: Αν στο συγκεκριμένο σημείο, αντί του υδατόπυργου, είχε δομηθεί η ενορία της Αγίας Παρασκευής, η οποία εδρεύει λίγο πιο κάτω, θα την βανδάλιζαν και θα αξίωναν την καταστροφή της ; 

Αναμένουμε τις δέουσες απαντήσεις τονίζοντας ότι πληθώρα όσων τελούνται τοπικά , είτε τα προτείναμε , είτε τα προωθήσαμε , είτε τα υποστηρίξαμε ανιδιοτελώς σε ανύποπτο χρόνο. Δείτε τα δικά σας παραγόμενα σε τι αποσκοπούν και θυμηθείτε τα πεπραγμένα των ''αγωνιστών'' κατά της ιδιωτικοποιήσεως που αποσκοπούσαν. 

Το 2021 , η επανάσταση κατά του ξένου ζυγού , και ο Λάτσης

Το 2021 θα γιορτάσετε την επέτειο επανάστασης των προγόνων σας, κλεφτών και αρματολών , καθώς και ληστοσυμμοριτών, με δεξιά κυβέρνηση η οποία καθολικοποιεί την αστυνομοκρατία ακόμα και στην Παιδεία , και εκπροσωπεί το χάρισμα του Ελληνικού στον Λάτση. ! 

Ένας δεν ξεπουλήθηκε 

Όσα δεν μπορούσαν να κάνουν συνολικά μισό εκατομμύριο #@^@*e) κάτοικοι νοτιοανατολικής Αττικής θα τα κάνει ο ξενόφερτος Λάτσης ! Το απαύγασμα της ειρωνείας , η απόδειξη ραγιαδίστικης κοινωνίας - ψευτοδημοκρατίας , και το 'ύψιστο κύρος' απ' όσους μετέχουν των εξουσιών και των κέντρων λήψης αποφάσεων κατάλυσης του Συντάγματος  !  Όσοι/ες συντελείτε, η έχετε συντελέσει στην προβοκάτσια δείτε ενδελεχώς τι σημαίνει δημόσιο όφελος - συμφέρον ώστε να έχετε πλήρη εικόνα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και ευτυχια στην ομάδα σας.

Ως επικεφαλής επίτροπος της πρωτοβουλίας κατοίκων για την διάσωση της δεξαμενής στο Ελληνικό βρήκα ένα παλαιότερο κείμενο που αφορούσε την δεξαμενή με γνώμη που θύμιζαν κιτς μοντερνιστη "μπάρμπα από την Κορώνη". 


Τόσο χλευαστικά και βαρυγδουπα που απορούμε γιατί τόσο μένος για την δεξαμενή! Μήπως λόγω του κεντρικου σημείου της γίνεται εύκολα πεδίο πολιτικών γνωμών; Μήπως γι αυτό κατά το παρελθόν είχε γίνει στόχος πολιτικών μηνυματων; Τόσο ενοχλεί η δεξαμενή την επένδυση όταν μάλιστα στο σημείο της βάσει ΣΟΑ πρόκειται να είναι πλατεία με δένδρα; Χωρος ο οποίος θα είναι κοινόχρηστος μαζί με τον δήμο μας!


Γνωρίζετε κυριε πως η "λεκάνη" που αναφέρετε είναι ο μοναδικός Υδατοπυργος τύπου Rosenwach στην Ελλάδα; 


Γνωρίζετε κυρθε πως αυτού του τύπου Υδατοπυργοι είναι τα αποκλειστικά τοποσημα της Νέας Υόρκης και μάλιστα τα εκμεταλλεύονται τουριστικά; 


Στις διάσημες ταινίες Batman και στη σειρά Gotham προβάλονται και ειναι διάσημοι. 


Να μας απαντήσετε κυριε, έχουμε πολλούς τέτοιους Υδατοπυργους στην Ελλάδα; 


Το προαπαιτούμενο της εναρξης της επένδυσης είναι η δεν είναι το καζίνο αμερικανικών συμφερόντων; Για να ξέρουμε τι λέμε! Έτσι;


Έχουμε ένα αντικείμενο, πράγματι ιστορικό για την περιοχή μας ως τοποσημο και αυτά τα αποδεικνύουμε εκεί που πρεπει. 


Θα μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε τουριστικά και να είναι συνυφασμένο με την επένδυση λόγω και της τεχνοτροπίας του. Πιθανότατα δεν έχετε τη στοιχειώδη αρχιτεκτονική ενημέρωση. Ευχαρίστως να σας την μάθουμε εμεις. 


Να σας ενημερώσω πως με την δεξαμενή έχουν μεγαλώσει τρεις γενιές κατοίκων του Ελληνικού. Δεσπόζει στη θέση που βρίσκεται από το 1952 και ήταν το αντικείμενο που συμβόλιζε την ανάπτυξη λόγω της ιδιαίτερα τεχνικής σημασίας της. 


Αναφέρεστε στον "φαλλό" που ζωγράφισαν πάνω στην δεξαμενή οι βάνδαλοι. Να σας ενημερώσουμε κυριε πως η ιστορική δεξαμενή της περιοχής μας ουδέποτε είχε αυτον τον "φαλλό" που ζωγράφισαν βάνδαλοι παράνομα. 


Θα σας βοηθήσουμε κι όλας που πρόκειται να κάνετε συστάσεις. Στο περιοδικό Lifo τους έχουν μια συνέντευξη και μάλιστα δείχνουν την δράση τους με βιντεάκι και προβάλουν και το κεντρικο "μηνυμα" τους με το οποίο υποτιμούν την πόλη μας. 


Έπειτα ρωτήστε τον διευθυντή σύνταξης του περιοδικού Lifo  ποιος διαμαρτυρήθηκε ούτως ώστε να κατέβει αυτό το κείμενο που προσβάλει την πόλη μας και το τοποσημο μας. 


Εμείς δε ως πρωτοβουλία πρώτα σπεύσαμε να ενημερώσουμε την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ ούτως ώστε να χρησιμοποιήσουμε γερανό για να εξαφανισουμε αυτό το αισχος βανδαλισμού που κατέστρεψε τα χρώματα ασφαλείας της ΙΑΤΑ πάνω στην δεξαμενή.


Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η πρωτοβουλία μας δεν συνάδει με "συλλογικότητες του Πολυτεχνείου" ούτε  με παρατάξεις που δεν ήθελαν την επένδυση, ούτε ταυτίζεται με τον υπολοιπο χώρο του πρώην αεροδρομιου. 

Το αντικειμενο της είναι μόνο η δεξαμενη! Είναι πρωτοβουλία κατοίκων αμερόληπτη και αγαπαει την ιστορία της περιοχής μας. Και ο Δήμαρχος μας αυτό το γνωρίζει πολύ καλά.


Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα που με δέχεται στις ακροάσεις ως επικεφαλή της πρωτοβουλίας και μάλιστα θα με δει ως υποψήφιο στην παράταξη του. Το κεντρικό μήνυμα από εμένα θα είναι η αποκατάσταση της Δεξαμενής.  Γιατί ο Γιάννης Κωνσταντατος αγαπάει τον πολιτισμο. Συνέχεια βλέπουμε την προσπάθεια του γι αυτό. Θυμηθείτε το αγαπητό σήμα της ΟΑ. Ρωτήστε τον πρόεδρο του ΠΟΛΚΕΟΑ τον κ. Βασίλη Τσατσαραγκο στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ποιο ήταν το κεντρικό μήνυμα της πρωτοβουλίας μας.


Θα κλείσουμε με αυτή την διευκρίνιση προς αποφυγή παρανοήσεων. Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να ανακαλεσετε. Δεν μας ενδιαφέρει, να γνωρίζουν όμως οι κάτοικοι της περιοχής μας και οι κάθε λογης "σταυροφόροι" μένους κατά της δεξαμενής. 


Η πρωτοβουλία μας όχι μόνο τάσσεται υπέρ της επένδυσης αλλά επίσης στην τελευταία έκδοση εταιρικών ομολόγων της ΛΑΜΔΑ διέθεσε δύο χιλιάδες ευρώ και ζήτησε να χρησιμοποιηθούν υπέρ της αποκατάστασης της δεξαμενής. 


Χωρίς τον φαλλό και με τον δέοντα σεβασμό σε αυτό το ιστορικό τοπόσημο της πόλης μας. 


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.


Με τιμή


Καρακωντης Βασίλειος


Επίτροπος της πρωτοβουλιας κατοίκων σχεδίου διάσωσης της δεξαμενής Ελληνικού.Κάτοικος Χασανιου.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Επιστολή διαμαρτυρίας κατά των πολέμιων του Υδατόπυργου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">