ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κομοτηνή: Εργασία στον καιρό της πανδημίας

Κομοτηνή: Εργασία στον καιρό της πανδημίας

Η έξοδος της στην αγορά εργασίας σχεδόν συνέπεσε με την έναρξη της πανδημίας. Η νεαρή Μαριάνθη δεν πτοήθηκε. Και στο πρώτο κύμα και στο δεύτερο δεν έπαψε στιγμή να δουλεύει σε ένα café take away της Κομοτηνής. Ξεκινά άλλοτε στις έξι το πρωί κι άλλοτε στις οκτώ και συνεχίζει μέχρι το απόγευμα.

Δηλώνει προβληματισμένη από την κίνηση, όμως, «Λόγω του lockdown», όπως λέει, «η δουλειά είναι πολύ λίγη» κι αμέσως σπεύδει να εξυπηρετήσει τον πελάτη. Αυτές οι απαραίτητες διακοπές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μας δίνουν την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι μπορεί, παρά το λίγο χρόνο εργασίας, με επιδεξιότητα εντυπωσιακή να ετοιμάζει τις παραγγελίες της.

Αντισηπτικό απαραίτητο σε όλους τους χώρους

Όπως σε όλα τα καταστήματα, έτσι και στο δικό μας, δεχόμαστε έναν- έναν τους πελάτες μέσα, φοράμε πάντα τη μάσκα κι απολυμαίνουμε τα χέρια μας, μετά από κάθε πελάτη. «Είναι κανόνες απαράβατοι.» δηλώνει και ζητά συχνά να τηρούνται οι αποστάσεις. «Το υπενθυμίζουμε πάντα με ευγενικό τρόπο.» σημειώνει προσθέτοντας  πως εκείνο  που την προβληματίζει είναι ο μικρότερος φόρτος εργασίας σε σχέση με πριν το κλείσιμο των καταστημάτων. «Δεν είναι πολύ ευχάριστο. Όλοι χαιρόμαστε όταν πηγαίνει καλά το μαγαζί, εξάλλου από αυτό ζούμε όλοι, οπότε είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπεις αυτή την κατάσταση.»
Όσον αφορά στο εργασιακό της μέλλον; «Δεν το πολυσκέφτομαι, δεν θέλω να έχω πολλές αρνητικές σκέψεις.» δηλώνει και προσθέτει «Σε καμία περίπτωση δεν νιώθω ανασφάλεια για το εργασιακό μου μέλλον. Δεν το σκέφτομαι καν! Προσπαθώ να είμαι θετική γιατί έχω το πλεονέκτημα να εργάζομαι σε αντίθεση με άλλους συνομήλικους μου που είναι άνεργοι.»

Την ρωτάμε αν έχει αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου και μας απαντά ότι: «Ναι, το ίδιο νομίζω ότι ισχύει για όλους». Όπως τονίζει «κάθε πελάτης που μπαίνει στο μαγαζί μιλά γι «αυτή την κατάσταση». Έχουν συνηθίσει αλλιώς, ακόμη και το πιο απλό, όπως η κίνηση στην πλατεία.»
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/komotini-ergasia-ston-kairo-tis-pandimias/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κομοτηνή: Εργασία στον καιρό της πανδημίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">