ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κομοτηνή: Ο κορονοϊός στη Ροδόπη

Κομοτηνή: Ο κορονοϊός στη Ροδόπη

Δύο νέα κρούσματα στη Ροδόπη
Δύο νέα κρούσματα στην Ροδόπη και 6 νέα στην Ξάνθη ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, συνολικά 20 στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

 

Παράταση στα περιοριστικά μέτρα σε 4 οικισμούς του Δήμου Αρριανών
Παρατείνεται μέχρι τις 18 Ιανουαρίου η ισχύς των περιοριστικών μέτρων στους 4 οικισμούς του Δήμου Αρριανών, Στροφή, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Η απόφαση λήφθηκε για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κατ’ οίκον
Νέα πρωτοβουλία του δήμου Αρριανών για την στήριξη των κατοίκων που βρίσκονται σε καραντίνα. Μετά την απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους, δρόμοι, πλατείες και κάδοι απορριμμάτων, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και δίνεται στην εξυπηρέτηση των κατοίκων σε φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και προμήθειες. Έτσι, συνεχίστηκε και χθες τη διανομή σε κάθε σπίτι- οικογένεια, πόρτα – πόρτα, από εργαζόμενους του δήμου, ενός κιβωτίου τρόφιμα για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών για τις ημέρες που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι COVID-19 σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής
45 δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους Αγίους Θεοδώρους και 47 στο Μεγάλο Δουκάτο και ήταν όλες αρνητικές. Επίσης, 20 δειγματοληψίες στον οικισμό Παγούρια και ήταν όλες αρνητικές. Και 42 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στο Θρυλόριο οι οποίοι ήταν όλοι αρνητικοί. Την όλη προσπάθεια ελέγχων στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σύλλογος ΔΑΔΑΑ και δωρεάν test
Ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου προχώρησε, παρά τα περιορισμένα έσοδά του, στην παραγγελία 100 rapid test που θα πραγματοποιηθούν από τους γιατρούς Ευάγγελο Καραπούλη και Ρούλα Δουδουλακάκη. Στόχος να συνεισφέρει στην προστασία των μελών του από την απειλή της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19.
2 άτομα για τις μετακινήσεις  των εκπαιδευτικών με αυτοκίνητο
Παραμένουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή (στην πόλη) με όριο τα 2 άτομα. Αντίθετα από Αλεξανδρούπολη προς τα χωριά του νομού Ροδόπης το όριο είναι 4 άτομα. «Είναι καταφανής αδικία που επιβαρύνει τους/τις εκπαιδευτικούς.» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νομού Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες» Στέφανος Μακρυγιάννης ζητώντας παρέμβαση από την Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ).
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19, καθώς ξεκινά η δεύτερη φάση με τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Έλεγχος κριτηρίων πριν από τον προγραμματισμό ραντεβού. Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους: Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή. Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Εντατικοί έλεγχοι για τον κορονοϊο
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη την αν.Μ.Θ. από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου βεβαιώθηκαν συνολικά (71) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Επίσης, βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ και των 150. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/komotini-o-koronoios-sti-rodopi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κομοτηνή: Ο κορονοϊός στη Ροδόπη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb