ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επικοινωνία Μισέλ με Πούτιν για Ναβάλνι

Επικοινωνία Μισέλ με Πούτιν για Ναβάλνι

Βρυξέλλες – Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος του έθεσε το ζήτημα της κράτησης του Αλεξέι Ναβάλνι. Σύμφωνα με ανακοίνωση ο κ. Μισέλ εξέφρασε στον κ. Πούτιν τη σοβαρή ανησυχία της Ε.Ε. και των κρατών-μελών της για τις πρόσφατες εξελίξεις και κάλεσε να σεβαστεί πλήρως και άνευ όρων τα δικαιώματα του Αλεξέι Ναβάλνι.

Παράλληλα, ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι η Ε.Ε. είναι ενωμένη στην έκκλησή της προς τη Ρωσία να απελευθερώσει γρήγορα τον κ. Ναβάλνι και να προχωρήσει στην έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, με πλήρη διαφάνεια και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Επίσης, τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να συγκαλέσει στρατηγική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, ενώ μίλησαν και για την πανδημία και τη σημασία της παγκόσμιας αλληλεγγύης και της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμησή της.
Τέλος, συζήτησαν την ανάγκη ενίσχυσης της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας και να επιδιώξουν λιγότερες συγκρούσεις και περισσότερες λύσεις.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/evropi/epikoinonia-misel-me-poytin-gia-navalni/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επικοινωνία Μισέλ με Πούτιν για Ναβάλνι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">