ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ροδόπη: Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση

Ροδόπη: Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Ροδόπη. Δρόμοι πλημμύρισαν, ορμητικοί χείμαρροι κάλυψαν γέφυρες και ιρλανδικές διαβάσεις. Οποιαδήποτε προσπάθεια διέλευσης ακόμη και με μεγάλο όχημα εγκυμονεί  κινδύνους. Πρόκειται για τις Ιρλανδικές Διαβάσεις Αγίας Μαρίνας, Ιμέρου, Μεσοχωρίου, Λοφαρίου, Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης, Μωσαϊκού, Ηφαίστου, Γρατινής, Σκαλώματος και  Αρριανών.

Διακοπές και στην Κοινότητα Αμαράντων
Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την Κομοτηνή προς τον Φύλακα, από τον Φύλακα προς τον Ίσαλο, από το Μεγάλο Δουκάτο προς τον Ίσαλο, από το Ανθοχώρι προς τον Βάκο, και από τον Φύλακα προς τα Αμάραντα. Απροσπέλαστες είναι περιοχές που γειτνιάζουν με τα ποτάμια Λίσσος και Ποντικόρεμα. Ο δρόμος από Παγούρια προς Ν. Σιδηροχώρι είναι κλειστός.

Ολονύχτια «μάχη» με τα καιρικά φαινόμενα
Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν για μια ακόμη φορά τον δήμο Μαρωνείας Σαπών. Οι λεκάνες απορροής δε μπόρεσαν να απορροφήσουν τις μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες, με αποτέλεσμα αναχώματα να υποχωρήσουν, ποτάμια να υπερχειλίσουν, τάφροι και γεφύρια να καλυφθούν με νερό, δρόμοι και πλατείες να έχουν μετατραπεί σε τεράστιες λίμνες. Τα συνεργεία του Δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο, Ντίνο Χαριτόπουλο, κατάφεραν με παρεμβάσεις να προστατέψουν τους οικισμούς του Βάκου, του Ισάλου, των Αμαράντων, του Παμφόρου και της Καλλιθέας.

Διακοπή ρεύματος στις Σάπες
Η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και η διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας Σαπών καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας αποκαταστάθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στο δήμο Αρριανών.
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία του Δήμου Αρριανών λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης, Μαρίνου Κωνσταντινίδη.

 

 

 

 

Χιόνι στον μεθοριακό σταθμό
Χιόνι στα ορεινά της Νυμφαίας, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα  όλη τη νύχτα να διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

 

Ο Δήμος Κομοτηνής για τους πλημμυροπαθείς στο Μαυρομάτι
Η χορήγηση εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ για τις πλημμυροπαθείς οικογένειες του χωριού Μαυρομάτι αποφασίστηκε στη χθεσινή  έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες, επείγουσες βιοτικές ανάγκες τους. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν πλημμύρες σε σπίτια του οικισμού, με αποτέλεσμα κάποια εξ αυτών να έχουν καταστεί μη κατοικήσιμα, ενώ σε πολλά η οικοσκευή έχει καταστραφεί μερικώς ή ολικώς από τα νερά και τη λάσπη. Εκτός, όμως, από αυτό το επίδομα του Δήμου Κομοτηνής, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του έχουν αναλάβει τον συντονισμό και την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου να χορηγηθεί στους πλημμυροπαθείς και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω θεομηνίας από το υπουργείο Εσωτερικών.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/rodopi-provlimata-prokalese-i-entoni-vrochoptosi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ροδόπη: Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">