ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κομοτηνή: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού

Κομοτηνή: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού

Έφθασαν χθες το μεσημέρι 200 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού  παρουσία του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρη Τσαλικάκη. Εμβολιασμοί ξεκινούν και στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά, χαρακτηρισμός του Νοσοκομείου ως χώρου ανθυγιεινής εργασίας. Αλλά και αυξήσεις στους μισθούς.

2 νέα κρούσματα στη Ροδόπη
Μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων. 2 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊου στη Ροδόπη και 4 στην Ξάνθη ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Έχασε τη «μάχη» 42χρονος από την Ξάνθη
Έχασε τη μάχη με τον κορονοίο ο Γιώργος Σπυριδόπουλος από τη Διομήδεια Ξάνθης σε ηλικία μόλις 42 ετών. Εργαζόταν ως υπάλληλος του ΕΚΑΒ για χρόνια. Και είχε πλούσια ενασχόληση με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατό του εξέδωσαν: ο ΑΟΞ, ο Aπόλλων Διομήδειας και ο Αστέρας Μαγικού.
Συνεχίζεται η καραντίνα σε 4 χωριά
Συνεχίζεται η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στις Τοπικές Κοινότητες: Νέδας, Αγιοχωρίου, Στροφής και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης. Τα μέτρα που ισχύουν είναι: Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας. Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών. Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)
Δωρεάν μάσκες και αντισηπτικό υλικό
Μάσκες και αντισηπτικό υλικό διενεμήθη χθες στους κατοίκους των οικισμών που βρίσκονται σε καραντίνα με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου στους κατοίκους των χωριών: Στροφή, Νέδα, Ήπιο και Αγιοχώρι της ΠΕ Ροδόπης.

 

Rapid test από τον ΕΟΔΥ σε χωριά της Ροδόπης

Rapid test κορονοϊού διενεργήθηκαν χθες  από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στους οικισμούς Άγιοι Θεόδωροι και Μεγάλο Δουκάτο της ΠΕ Ροδόπης. Στους Αγίους Θεοδώρους έγιναν 45 έλεγχοι και στο Μεγάλο Δουκάτο 47. Όλα τα δείγματα βγήκαν αρνητικά. Σήμερα θα γίνουν έλεγχοι στους οικισμούς Θρυλορίου και Παγουρίων, κατά τις ώρες 11:00 – 13:00. Οι πολίτες που θέλουν να κάνουν το τεστ πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

 

Αιμοδοσία
Έκκληση για αίμα από την κα Αδρεάδου

EUROKINISSI

Έκκληση για συνέχιση της προσφοράς αίματος απεύθυνε η προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής κα Μαριάννα Ανδρεάδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημειώνοντας πως «Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ». Όπως είπε η κα Ανδρεάδου τα αποθέματα αίματος βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα από το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας. Οι αιμοδοσίες πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 8.30πμ-14.00μμ και τα απογεύματα με ραντεβού.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/komotini-xekina-simera-o-emvoliasmos-toy-ygeionomikoy-prosopikoy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κομοτηνή: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">