ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ροδόπη: Κουδούνι ξανά σήμερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ροδόπη: Κουδούνι ξανά σήμερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Επιστρέφουν στα θρανία σήμερα οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων. Κλειστά παραμένουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, οι μαθητές των οποίων συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα τους. Για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.

Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα. Για τη μετάβαση ανήλικων τέκνων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από και προς τις σχολικές μονάδες, λόγω του γενικού lockdown , επιτρέπεται από γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου.

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών ΑΜΘ για το άνοιγμα των σχολείων
«Δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη χρονιά» τονίζει με ανακοίνωσή της Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών ΑΜΘ ζητώντας τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά με όρους υγιεινής και ασφάλειας. Η Ομοσπονδία υποβάλλει εκ νέου το αίτημα να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Και να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία. «Μειωμένη πληρότητα στα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών από και προς τα σχολεία και συνεπώς αύξηση του αριθμού των δρομολογίων.» ζητά η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι αναγκαία κρίνεται η «σχεδιασμένη μείωση και αναδιάταξη της ύλης ώστε σε συνδυασμό με τη μείωση μαθητών ανά τμήμα να μπορέσουν όλα τα παιδιά να καλύψουν τις μορφωτικές τους ανάγκες.»

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/rodopi-koydoyni-xana-simera-stin-protovathmia-ekpaideysi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ροδόπη: Κουδούνι ξανά σήμερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb