ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Για τους λάτρεις της Ιστορίας και του Σινεμά: Δωρεάν θεάματα από όλον τον κόσμο

Για τους λάτρεις της Ιστορίας και του Σινεμά: Δωρεάν θεάματα από όλον τον κόσμο

Από τις ταινίες και τις εκπομπές του Ertflix, μέχρι τον βωβό κινηματογράφο στο Internet Archives και από τα χιλιάδες επίκαιρα από την Ελλάδα και τον κόσμο στο British Pathé και στο Ψηφιοποιημένο Αρχείο της ΕΡΤ, μέχρι τα ψηφιακά ταξίδια στην Ελληνική Ιστορία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, οι επιλογές για τους λάτρεις της ιστορίας και του σινεμά είναι ατελείωτες!

Το Ertflix σας προσφέρει σειρές, ταινίες, ενημέρωση και τις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης on demand. Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα πλατφόρμα της κρατικής τηλεόρασης, παρέχει δωρεάν ένα πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, στη διάθεσή σας την ώρα που το επιθυμείτε.

British Pathé: Μοναδικά ντοκουμέντα από την παγκόσμια ιστορία 

Η British Pathé έχει ανεβάσει στο YouTube περισσότερα από 85.000 επίκαιρα (1896-1976) από το τεράστιο αρχείο της, και μάλιστα σε HD. Πλούσιο είναι και το αρχειακό υλικό που αφορά την Ελλάδα.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Ιστορία προσβάσιμη σε όλους

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει δωρεάν online παρακολούθηση των παραγωγών του. Πρόκειται για ντοκιμαντέρ ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου, οδοιπορικά σε περισσότερες από είκοσι πόλεις της Μικράς Ασίας, καταγραφή των θαλάσσιων ταξιδιών του ελληνικού λαού στην Κύπρο και τον Λίβανο κ.ά. Επιπλέον, παρέχεται πρόσβαση στο πρόγραμμα «Η Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο», το οποίο είναι πιστοποιημένο ως κατάλληλο, επιστημονικά και παιδαγωγικά, εκπαιδευτικό λογισμικό. Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό τρόπο παρουσίασης της Ελληνικής Ιστορίας στο παγκόσμιο κοινό, που συνοδεύεται από εκτενή βιβλιογραφία, χρονολόγια και πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό.

Αρχείο ΕΡΤ: Ένας οπτικοακουστικός θησαυρός Ιστορίας και Πολιτισμού

Στο ψηφιοποιημένο αρχείο της ΕΡΤ μπορείτε να παρακολουθήσετε ντοκιμαντέρ (ιστορικά, πολιτιστικά, έρευνας), εκπομπές για τις Τέχνες ή εκπομπές λόγου, πολιτιστικά μαγκαζίνο, σειρές μυθοπλασίας, θεατρικά, καθώς και μουσικές, παιδικές και ενημερωτικές εκπομπές, από το 1974 μέχρι και το 2009. Αν σας ενδιαφέρει η Ιστορία, θα βρείτε ταινίες επικαίρων, πλάνα αρχείου, καθώς και τηλεοπτικά ρεπορτάζ ειδήσεων, κατηγοριοποιημένα ανά δεκαετία, από το 1910 έως και τη δεκαετία 1990, και θεματικά· ντοκουμέντα των αρχών του 20ού αιώνα, από τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, τον Μεσοπόλεμο, το Αλβανικό Μέτωπο, τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή. Επιπλέον, ντοκουμέντα νεότερων χρόνων, όπως τα «Ελληνικά Επίκαιρα» της τότε Προεδρίας της Κυβέρνησης και εκπομπές επικαιρότητας της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και της άλλοτε ΥΕΝΕΔ.

Oldies but Goldies

Στην ενότητα Feature Films του Internet Archive μπορείτε να δείτε ή να κατεβάσετε δωρεάν 6.500 κλασικές ταινίες, κωμωδίες, ταινίες του βωβού κινηματογράφου, φιλμ νουάρ και διαφημίσεις από το παρελθόν.

Στο Openculture θα βρείτε επίσης εκατοντάδες διαθέσιμες ταινίες δωρεάν. Μεγάλη είναι η διαθέσιμη συλλογή και σε ντοκιμαντέρ, αλλά και σε ταινίες animation.

 

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/mono-sto-ertgr/gia-toys-latreis-tis-istorias-kai-toy-sinema-dorean-theamata-apo-olon-ton-kosmo/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Για τους λάτρεις της Ιστορίας και του Σινεμά: Δωρεάν θεάματα από όλον τον κόσμο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">