ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντιπαράθεση κορυφής στη Βουλή για την πανδημία (video)

Αντιπαράθεση κορυφής στη Βουλή για την πανδημία (video)

Ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετώπισε το δεύτερο κύμα της πανδημίας ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός την χαρακτήρισε επιτυχημένη, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα.
«Αυτά τα θετικά αποτελέσματα δεν δικαιολογούν κανένα και επαναλαμβάνω κανέναν εφησυχασμό», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν αυτή είναι η διαπίστωση δεν μπορούμε να βρούμε μια κοινή βάση», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Τόσο εμποτισμένος είστε να κάνετε κριτική στην κυβέρνηση, δεν είναι πανδημία Μητσοτάκη είναι κάτι που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη», απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Ξέρετε γιατί πολίτες δεν πειθαρχούν? Γιατί δεν σας έχουν εμπιστοσύνη σε εσάς κ. Μητσοτάκη. Σε εσάς και την κυβέρνησή σας γιατί οι πολίτες βλέπουν ότι τους οδηγείτε στα τυφλά», ανταπάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν συμφωνεί ή όχι που η Ελλάδα ζήτησε να προμηθευτεί με περισσότερες από 15 εκατομμύρια δόσεις, ενώ καυτηρίασε την πρόταση Τσίπρα για την πατέντα του εμβολίου, λέγοντας: «πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να ιδιωτικοποιηθούν Pfaizer και astraZeneca. Αυτά είναι αστεία πυροτεχνήματα και επιχειρήματα», για να απαντήσει ο κ. Τσίπρας «δεν σας ζητάμε να ιδιωτικοποιήσετε την Pfaizer. Σπεύσατε να απαξιώσετε την πρόταση που έκανα για πατέντα. Αλλά και εδώ είστε αναξιόπιστος γιατί είναι μια πρόταση που κατέθεσε πριν από καιρό ο Μόσιαλος».

«Φαίνεται πως κάποιοι μετά τα λεφτόδεντρα ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα», σχολίασε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην ταχύτητα των εμβολιασμών, σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται και από τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων από τις εταιρείες, λέγοντας: «Σήμερα η Pfizer ενημέρωσε την ΕΕ ότι θα λάβουμε λιγότερα από αυτά που είχαμε προγραμματίσει γι τον επόμενο μήνα. Αν πηγαίναμε πιο γρήγορα, μπορεί να μην είχαμε εμβόλια για τη β΄δόση, κα Γεννηματά. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι οι εταιρείες θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

«Είναι ανοησία να λες ότι έχουμε προμηθευτεί εμβόλια και μετά να έρχεστε και να λέτε ότι δεν είστε σίγουρος για τις εταιρείες. Ανασφάλεια ένοιωσα που σας άκουσα», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι: «γνωρίζω ότι η επιλογή της κυβέρνησης είναι να μην εξαντλήσετε τα εμβόλια, για να έχετε β΄δόση και συμφωνώ. Όμως 245.000 εμβόλια και έχετε κάνει 70.000 εμβολιασμούς. Θα μπορούσατε να εμβολιάσετε άλλους 50.000 και δεν το έχετε κάνει».

Έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης ειδικά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναρωτήθηκε: «Απαντάτε ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, πως γίνεται να υπάρχουν για εξοπλισμούς, για όχι νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς»;

«Ξέρετε γιατί αποτύχατε στο θέμα της πανδημίας? Γιατί δεν πείσατε. Ο πρωθυπουργός δεν άκουσε κανέναν για αυτό και θα έχει πλήρη την ευθύνη της αποτυχίας της πανδημίας που έρχεται», σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Εγώ βλέποντας τα στοιχεία και την πορεία των εμβολιασμών δεν βλέπω να έχουν εμβολιαστεί πάνω από 800 χιλιάδες το πρώτο τρίμηνο», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του ΜεΡΑ25.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τη συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι η αύξηση του προστίμου που είχε προαναγγείλει για τους παραβάτες «παγώνει», και για τις επόμενες 10 μέρες θα διατηρηθεί στα 300 ευρώ. «Έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο» ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλλα Αργείτη

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Παράταση 10 ημερών στην αύξηση των προστίμων

Υπερβολές, ανακρίβειες και έλλειψη προτάσεων καταλογίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης στον Αλ.Τσίπρα

Α. Τσίπρας: Η αύξηση των προστίμων δημιουργεί αίσθημα αδικίας

Φ. Γεννηματά: «Αν νομίζετε ότι όλα έγιναν καλά, θα επαναλάβετε τα ίδια λάθη»

Γιάνης Βαρουφάκης: «Το κυβερνητικό εμβολιαστικό φιάσκο κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές»

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση παρουσιάζει την εικονική της πραγματικότητα

Φ. Γεννηματά: Τη μάχη με την πανδημία θα την κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα την χάσουμε όλοι μαζί

Μέτρα οικονομικής ενίσχυσης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός – Αύξηση προστίμου στα 500 ευρώ

Αλ. Τσίπρας: Έλλειψη συναίσθησης της δραματικής κατάστασης από την κυβέρνηση

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/politiki/antiparathesi-koryfis-sti-voyli-gia-tin-pandimia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντιπαράθεση κορυφής στη Βουλή για την πανδημία (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">