ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Άξονες ανάπτυξης: ΚΕΔΕΚ 1 – Α´ Τηλεοπτική μετάδοση (trailer)

ΕΡΤ3 – Άξονες ανάπτυξης: ΚΕΔΕΚ 1 – Α´ Τηλεοπτική μετάδοση (trailer)
 Κάθε Σάββατο, στις 13:30  

Έτος παραγωγής: (2020)
Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Σε μια Ευρώπη η οποία συνεχώς αλλάζει αναζητώντας τα νέα ορόσημά της, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα και διαμορφώνονται νέες ισορροπίες.
Στην περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αξιοποίησης της τεχνολογίας και των φυσικών πόρων.
Έχοντας μια σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων η Ελληνική περιφέρεια προσφέρει και προσφέρεται για επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Ακολουθώντας κατά μήκος τους μεγάλους οδικούς άξονες, η εκπομπή αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες γεωγραφικών ενοτήτων, τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρονται για μεγάλες και μικρές επενδύσεις στη χώρα. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε καινοτόμες ιδέες, σε εξαγωγικούς τομείς αλλά και σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες, στην αλιεία, στον τουρισμό και σε σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες. Παράλληλα σε περιοχές που διαθέτουν σχετικούς τόπους, θα δοθεί έμφαση στην εμπέδωση πολιτισμικών και λαογραφικών στοιχείων, με τα οποία θα διανθίζεται κάθε επεισόδιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ-σκηνοθεσία
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΑΝΙΣΑ ΣΚΕΝΤΕΡΗ –ρεπορτάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΩΤΗΣ –βοηθός σκηνοθέτη, μοντάζ, γραφικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ –αρχισυνταξία
ΠΑΝΟΣ ΦΑΪΤΑΤΖΟΓΛΟΥ –διευθ. φωτογραφίας

Eπεισόδιο 11ΚΕΔΕΚ 1

Οι Άξονες Ανάπτυξης επισκέπτονται το Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014, με στόχο την ανάπτυξη και την εξέλιξη, μέσα από τη συνεργασία πολλών επιστημονικών ομάδων από διαφορετικά πεδία.
Ποια είναι η Ερευνητική ομάδα ATLAS του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό την ανάπτυξη και την κατασκευή Ανιχνευτών Νέας τεχνολογίας και ποια είναι η σχέση της με το CERN.
Η στρατηγικής σημασίας παραγωγή και η χρήση νέων Υλικών, με το πρωτοπόρο στην Ελλάδα, εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης Προηγμένων υλικών CERDAM, που καταφέρνει να κάνει τα «έξυπνα» υλικά «εξυπνότερα» και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα drones, από το εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ.
 Δείτε το trailer 

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :  class="m_-4030164368958861980gmail-sctemp">, την ημέρα προβολής του.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-axones-anaptyxhs-kedek-1-a-thleoptikh-metadosh-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Άξονες ανάπτυξης: ΚΕΔΕΚ 1 – Α´ Τηλεοπτική μετάδοση (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb