ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ροδόπη – Ξάνθη: Με τηλεκπαίδευση η λειτουργία των Σχολείων λόγω του παγετού

Ροδόπη – Ξάνθη: Με τηλεκπαίδευση η λειτουργία των Σχολείων λόγω του παγετού

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί σήμερα και αύριο στη Θράκη και θα είναι κατά τόπους ολικός σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος το οποίο διατηρεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση κινδύνων και όλες οι αρμόδιες αρχές είναι σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα της εξελισσόμενης κακοκαιρίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση του παγετού
Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση παγετού οι πολίτες θα πρέπει: Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο: Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα. Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Αν μετακινούνται πεζή: Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας. Και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Με τηλεκπαίδευση η λειτουργία των Σχολείων

Φώτο αρχείο ΕΡΤ

Παρατείνεται και σήμερα Τρίτη η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου., καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σήμερα με τηλεκπαίδευση. Για αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και μετά, ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων, διά ζώσης ή με τηλεκπαίδευση, θα αποφασίζεται από κάθε Δήμο ξεχωριστά.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/rodopi-xanthi-me-tilekpaideysi-i-leitoyrgia-ton-scholeion-logo-toy-pagetoy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ροδόπη – Ξάνθη: Με τηλεκπαίδευση η λειτουργία των Σχολείων λόγω του παγετού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb