ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση Κουράκη με τους Δημάρχους Πλατανιά και Κισάμου στα Χανιά

Συνάντηση Κουράκη με τους Δημάρχους Πλατανιά και Κισάμου στα Χανιά

Τους Δήμους Πλατάνια και Κισάμου της ΠΕ Χανίων επισκέφθηκε χθες ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωση Δήμων Κρήτης Γιάννης Κουράκης, όπου είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους αλλά και στελέχη των δημοτικών αρχών των παραπάνω Δήμων.

Ειδικότερα στο Δήμο Πλατανιά ο κ. Κουράκης συναντήθηκε με τον Γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη όπου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν συνεργάστηκαν για θέματα που αφορούν την ΠΕΔ και τους ΟΤΑ της Κρήτης αλλά και για τον προγραμματισμό – προετοιμασία του φορέα για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε μια σειρά κρίσιμα θεσμικά ζητήματα (πχ οι αρμοδιότητες, αλλαγή κριτηρίων των ΚΑΠ- πόροι, κώδικας της Τ.Α) που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση και αναμένεται να ξεκινήσει η διαβούλευση.

Επίσης ο κ. Μαλανδράκης ενημέρωσε τον κ. Κουράκη για τις πρόσφατες ενέργειες του Δήμου Πλατανιά αναφορικά με την επίσπευση ολοκλήρωσης μελετών Κατασκευής σύνθετου Φράγματος Ταυρωνίτη (Σεμπρωνιώτη- Ντεριανού) και των Συνοδών έργων και ζήτησε την αρωγή της ΠΕΔ Κρήτης για το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών στην Περιφέρεια Κρήτης, θέμα με το οποίο και ασχολείται η ΠΕΔ και θα διατυπώσει τις απόψεις της το επόμενο διάστημα.

Συμφωνήθηκε δε, από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθούν συναντήσεις και στους άλλους Δήμους της ΠΕ Χανίων προκειμένου να υπάρξει συνεργασία της ΠΕΔ με το σύνολο των αυτοδιοικητικών του νομού. Στη συνέχεια ο κ. Κουράκης συναντήθηκε στο Δημαρχείο Κισάμου με το Δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη αλλά και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν το Δήμο Κισάμου και έγινε εκτενής συζήτηση για τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο Δήμαρχος Κισάμου ενημέρωσε για τα προβλήματα του Δήμου και έδωσε έμφαση στο ζήτημα του νέου Οδικού Άξονα Κρήτης και στην πάγια θέση του Δήμου να ξεκινήσει η χάραξη από το Καστέλι (Κισάμου).

Επίσης ο κ. Μυλωνάκης αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στο φράγμα Ταυρωνίτη και δήλωσε ότι αποτελεί έργο κοινού ενδιαφέροντος με το Δήμο Πλατανιά, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που θα έχει το έργο αυτό για τον αγροτικό τομέα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ενημέρωσε το Δήμαρχο Κισάμου για τρέχοντα θέματα των ΟΤΑ και τόνισε στον κ. Μυλωνάκη ότι ο ΒΟΑΚ αποτελεί προτεραιότητα της ΠΕΔ και μάλιστα για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, ενώ αναφερόμενος στο φράγμα Ταυρωνίτη δήλωσε ότι η ΠΕΔ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να προωθηθεί προς υλοποίηση το σημαντικό αυτό έργο.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/synantisi-koyraki-me-toys-dimarchoys-platania-kai-kisamoy-sta-chania/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση Κουράκη με τους Δημάρχους Πλατανιά και Κισάμου στα Χανιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">