ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μακριά από την πόλη | Βόρεια Ισπανία

Οι κορυφές του εθνικού πάρκου «Picos de Europa» στη βόρεια Ισπανία φτάνουν πάνω από 2.600 μέτρα . Υπάρχει ένα σχολείο ποιμενικής εκεί από το 2005, το οποίο προσπαθεί να διδάξει στους ενδιαφερόμενους νέους τη χιλιετή τέχνη των ορεινών βοσκών.
Όλοι οι ενήλικες μαθητές προέρχονται από όλη την Ισπανία. Για 4 εβδομάδες θα διδαχτούν την απαραίτητη θεωρία από έμπειρους καθηγητές. Στη συνέχεια απλώνονται σε ορεινά λιβάδια, όπου εκπαιδεύονται στην πράξη από έμπειρους βοσκούς.
Ο εμπνευστής του σχολικού έργου είναι ο Fernando Garcia-Dory.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό το εξαιρετικό έργο.Η ανεργία και η έλλειψη προοπτικών στις οικονομικά αδύναμες, αγροτικές περιοχές προσελκύουν τους νέους στις μεγάλες πόλεις. Οι παλιοί πεθαίνουν και μαζί τους ο πλούτος της γνώσης για τη ζωή, τη γεωργία και τον πολιτισμό του χωριού. Από τους 1000 ανθρώπους που περνούσαν το καλοκαίρι στο Picos με τα ζώα τους κάθε χρόνο, 8 απομένουν. Αλλά μπορεί το Mountain Shepherd School να κάνει τίποτα γι ‘αυτό;

Ένα δάσος, ένα νησί, μία λίμνη ή ένα ολόκληρο χωριό – ακόμη και στη σημερινή πυκνοκατοικημένη Ευρώπη βρίσκουμε μη κατοικημένες και εγκαταλελειμμένες περιοχές που περιμένουν να κατακτηθούν. Αυτά τα άθικτα, ξεχασμένα κομμάτια γης, συχνά παρακείμενα σε πολυπερπατημένα μονοπάτια, αναβιώνουν με καινοτόμους νέους τρόπους. Μοιάζουν με λευκούς καμβάδες που περιμένουν να μετατραπούν σε εκπληκτικά έργα τέχνης. Η σειρά παρακολουθεί τα ταξίδια αφοσιωμένων νέων που έχουν κατακτήσει ένα κομμάτι της Ευρώπης με τις δημιουργικές τους ιδέες.

(Διαθέσιμο έως 13/3/2021)

Το άρθρο Μακριά από την πόλη | Βόρεια Ισπανία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/makria-apo-tin-poli-voreia-ispania/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μακριά από την πόλη | Βόρεια Ισπανία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">