ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μητσοτάκης: Ανάγκη συνεργασίας ΕΕ και ΝΑΤΟ – Η καλή γειτονία να διέπει τις σχέσεις των συμμάχων

Τη στρατηγική για την αύξηση των δυνατοτήτων της ΕΕ να ενεργεί αυτόνομα για την αντιμετώπιση τόσο των παραδοσιακών απειλών ασφαλείας όσο και των νέων προκλήσεων, όπως η κυβερνοασφάλεια και οι υβριδικές απειλές υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του, τη δεύτερη μέρα των εργασιών της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην έναρξη της συνεδρίασης συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του NATO Jens Stoltenberg ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις ΕΕ-NATO, υπό το φως και της δέσμευσης της κυβέρνησης Biden για ενίσχυση του ευρωατλαντικού δεσμού.

Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε στην ανάγκη συνεργασίας της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις αρχές και τις διαδικασίες που προβλέπουν οι Συνθήκες των δύο Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης και της αυτονόητης αρχής της καλής γειτονίας που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων.

Σε ό,τι αφορά τη Νότια Γειτονία, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε την ανάγκη να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν η εφαρμογή των δράσεων που έχουν ήδη υιοθετηθεί προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών της Μεσογείου.

www.ert.gr

Το άρθρο Μητσοτάκης: Ανάγκη συνεργασίας ΕΕ και ΝΑΤΟ – Η καλή γειτονία να διέπει τις σχέσεις των συμμάχων εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/mitsotakis-anagki-synergasias-ee-kai-nato-i-kali-geitonia-na-diepei-tis-scheseis-ton-symmachon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μητσοτάκης: Ανάγκη συνεργασίας ΕΕ και ΝΑΤΟ – Η καλή γειτονία να διέπει τις σχέσεις των συμμάχων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">