ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α. Tσίπρας: Το λεγόμενο επιτελικό κράτος κατέρρευσε

Α. Tσίπρας: Το λεγόμενο επιτελικό κράτος κατέρρευσε

Για παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας έκανε λόγο ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξη του σε κανάλια της περιφέρειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το λεγόμενο επιτελικό κράτος κατέρρευσε και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που καταρρέει. Άρα, ουσιαστικά εδώ έχουμε την κατάρρευση της βασικής δέσμευσης της Ν.Δ. άμα τη εκλογή της. Μία εκ των βασικών, διότι μια άλλη που κατέρρευσε πιο πριν ήταν η δέσμευση για τη μεσαία τάξη.Και θέλω να πω ότι όπου δοκιμάστηκε αυτό το επιτελικό κράτος, όπου δοκιμάστηκε, απέτυχε παταγωδώς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την απόφαση του να κλείσει την εθνική οδό: «Εδώ δεν έχουμε απλά την κατάρρευση του επιτελικού κράτους, έχουμε και την κάποιων υπουργών που είχαν παρουσιαστεί ως οι άριστοι τεχνοκράτες , αποδεικνύεται τελικά ότι δεν είναι άριστοι αλλά άχρηστοι, μόνος σου να κλείνεις την εθνική οδό…και να κόβεις τη χώρα στα δυο;».

Κατηγόρησε ότι τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει σχέδιο και όραμα για το αύριο της χώρας: «Τι σχέδιο έχει ο κ. Μητσοτάκης να μην έχουμε 10.000 νεκρούς αλλά 6000 νεκρούς; Ποιο είναι το όραμα του για το αύριο της χώρας; 18. 50.50 σήμερα εμείς έχουμε ένα όραμα την κοινωνική ανασυγκρότηση».

Σε ότι αφορά τα εθνικά αφού εξέφρασε την ανησυχία αλλά και τη στήριξη του στις διερευνητικές ταυτόχρονα επέκρινε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού: «Χειρίζεται κρίσιμα θέματα με ανεμελιά αδιανόητο που δεν έχει συγκαλέσει το εθνικό συμβούλιο,… παιγνίδια στα εθνικά μας θέματα».

Για την πανδημία κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, μένοντας πιστή στις ιδεολογικές της αρχές και στις συμπράξεις με ιδιώτες, δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ και αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιάσει εκτεταμένα την επόμενη εβδομάδα.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/politiki/a-tsipras-to-legomeno-epiteliko-kratos-katerreyse/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α. Tσίπρας: Το λεγόμενο επιτελικό κράτος κατέρρευσε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">