ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα ενόψει διερευνητικών (video)

Προκλητικό εμφανίζεται το τουρκικό υπουργείο Άμυνας που κατηγορεί την Ελλάδα για αδιαλλαξία την ώρα που το ωκεανογραφικό πλοίο “Τσεσμέ” πλέει δυτικά του Αγίου Ευστρατίου.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά ότι η μόνη αρμόδια να εκδίδει Navtex στην περιοχή αυτή είναι η υδρογραφική υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού.

Με ένα καρέ προκλήσεων η Άγκυρα αντί απάντησης στο ελληνικό προσκλητήριο για τον νέο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών υποδαυλίζει την ένταση.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Το έθνος μας, το οποίο μετέτρεψε τη συνθήκη των Σεβρών σε κουρελόχαρτο στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, ενίσχυσε την παρουσία του στην Ανατολία. Όσοι συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να εισβάλουν σε αυτήν την ιερή γη με τους στρατούς τους κατέφυγαν σε νέες ύπουλες μεθόδους

“Η επίθεση γοητείας δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα”, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο Θέμα 104,5.

Το εθνικιστικό άρωμα στην ομιλία Ερντογάν από τη Σμύρνη, υποκαθιστά στην αιχμή της στρατηγικής της έντασης που εξυφαίνεται από την τουρκική ηγεσία, τον προκλητικό πλού του Τσεσμέ νότια της Λήμνου και δυτικά του Αγίου Ευστρατίου, πάντα υπό την άγρυπνη παρακολούθηση των ελληνικών δυνάμεων.

Η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε: “η παράτυπη Navtex ήταν αχρείαστη ενέργεια, η Ελλάδα θα συνεχίσει να λέει ότι προσβλέπει σε αποκλιμάκωση και διάλογο, έχουμε προτείνει μια σειρά από ημερομηνίες και περιμένουμε απάντηση”

Την ίδια ώρα επιστρατεύονται επικοινωνιακά τεχνάσματα που θα πυροδοτήσουν την ελληνική αντίδραση. Διαφημίζει την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, και με νέα Navtex επιχειρεί παράνομα να ακυρώσει ελληνική ναυτική οδηγία επικαλούμενη τη δήθεν αποστρατικοποίηση της Λήμνου.

Η Τουρκία επιχειρεί να καμουφλάρει την εκνευρισμό της για την γεωμετρική ενίσχυση του ελληνικού διπλωματικού κεφαλαίου.

Απέναντι στην επιτυχημένη διοργάνωση του Φόρουμ Φιλίας, αλλά και το στρατηγικό άνοιγμα στον Αραβικό Κόσμο, όπως αποτυπώνεται και από την τρέχουσα επίσκεψη της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου Εθνική στα ΗΑΕ, η Άγκυρα αντιπαραβάλλει την τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για τις διερευνητικές.

“To Πολεμικό Ναυτικό, ανταπεξέρχεται πάντα στην αποστολή του”, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας: “Παρά τις «προκλητικές ενέργειες» της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των διερευνητικών συνομιλιών, η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί την ήρεμη στάση της για την επίλυση προβλημάτων με αμοιβαίο διάλογο και διαπραγματεύσεις”.

Έκδηλη είναι η τουρκική ανησυχία και για την επικείμενη παρουσία του Αεροπλανοφόρου Σάρλ Ντε Γκωλ στην Ανατολική Μεσόγειο. Η γαλλική ναυαρχίδα θα συνοδεύεται από ελληνική φρεγάτα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Το άρθρο Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα ενόψει διερευνητικών (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/synechizetai-i-toyrkiki-proklitikotita-enopsei-diereynitikon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα ενόψει διερευνητικών (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">