ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εορτασμός για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης – Μέτρα και υψηλές αφίξεις

Από το νέο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης ξεκινούν σήμερα στις 6:15 το απόγευμα οι επίσημες εκδηλώσεις, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία του πρίγκιπα Καρόλου της Αγγλίας (που έρχεται στις 5 με τη σύζυγό του πριγκίπισσα της Κορνουάλης Καμίλα), του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη (που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα), του  πρωθυπουργού της Ρωσίας  Μιχαήλ Μισούστιν (που έρχεται στις 2 το μεσημέρι) και της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί (που έρχεται στις 7 το απόγευμα).

Η εικόνα της Ελλάδας που γιορτάζει την Παλιγγενεσία και κάνει με αισιοδοξία το επόμενο βήμα της στο μέλλον θα μεταδοθεί σε όλον τον κόσμο μέσω της ΕΡΤ. Ο εορτασμός κορυφώνεται την Πέμπτη με την μεγάλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Στις 11 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρασημοφορήσει με το παράσημο του Ταξιάρχου του Τάγματος της Τιμής τον Πρόεδρο του Μουσείου του Λούβρου, Αρχαιολόγο και Ιστορικό Τέχνης Ζαν Λικ Μαρτίνεζ, για τη συμβολή του στη διεθνή προώθηση του γοήτρου της Ελλάδας, ενώ στις 12.30 θα έχει συνομιλίες με τον κύπριο ομόλογό της.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Κύπριο Πρόεδρο και τον Ρώσο πρωθυπουργό, ενώ το απόγευμα θα υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους στην Εθνική Πινακοθήκη εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα με την ανακαίνισή της, την περιοδική έκθεση “Το 1821 στη ζωγραφική. Η Ελλάς απαιτεί την ιστορικήν Πινακοθήκην της” και στην ουσία την ιστορία της ελεύθερης Ελλάδας και της δημιουργίας του ελληνικού κράτους μέσα από την τέχνη δύο αιώνων.

Στις 8 το βράδυ η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν θα παρευρεθεί στους εορτασμούς, έστειλε όμως το δικό του μήνυμα, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στον Νίκο Αλιάγα και θα μεταδοθεί σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Έχει αρχίσει η απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης σε μια μεγάλη ακτίνα περιμετρικά του κτηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης ενώ από τις 15.00 θα αρχίσει να διακόπτεται η κυκλοφορία και να κλείνουν κεντρικές λεωφόροι, όπως η Βασιλίσσης Σοφίας, η Βασιλέως Αλεξάνδρου, η Βασιλέως Κωνσταντίνου και η Μιχαλακοπούλου.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αυστηρά μέτρα θα ισχύουν από σήμερα, στην Αθήνα. Η αστυνομία  απαγόρευσε συγκεντρώσεις για λόγους ασφαλείας.

Επίσης περισσότεροι απο 4500 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ, για την διεξαγωγή του εορτασμού με απόλυτη ασφάλεια.

Λόγω διεξαγωγής εκδήλωσης – ξενάγησης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 24/03/2021 στο νέο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, θα απαγορευθεί σταδιακά α) η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, από ώρα 06.00 έως πέρατος, και β) η κυκλοφορία αυτών από ώρα 15.00 έως πέρατος, στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

Λ. Βασ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Ευφρονίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Όλγας και Βασ. Σοφίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ιλισίων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μερκούρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου Β΄ και Μιχαλακοπούλου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους, κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθήσουν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Εορτασμός για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης – Μέτρα και υψηλές αφίξεις εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/xekina-to-apogeyma-o-eortasmos-gia-ta-200-chronia-tis-ellinikis-epanastasis-poioi-dromoi-tha-einai-kleistoi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εορτασμός για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης – Μέτρα και υψηλές αφίξεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">