ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εφημερίες αγωνίας στην Αττική: 235 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο – 72 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ (video)

Άλλη μια δύσκολη εφημερία για τα νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Συνολικά έγιναν 235 εισαγωγές ασθενών το τελευταίο 24ωρο, ενώ 72 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς Covid εκτός ΜΕΘ, που περιμένουν ένα κρεβάτι εντατικής και 39 ασθενείς non Covid, που περιμένουν και αυτοί ένα κρεβάτι εντατικής. Όπως είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στη χθεσινή εφημερία στο Θριάσιο νοσοκομείο έγιναν 30 εισαγωγές Covid. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως ενημέρωσε έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των κλινών Covid.

Όπως ανέφερε η Αφροδίτη Ρέτζιου όλο τον τελευταίο μήνα αυτός είναι και ο αριθμός (30) των ασθενών Covid που εισάγονται στο Θριάσιο στις γενικές εφημερίες.  “To ίδιο προσωπικό που τον Νοέμβριο περιέθαλπτε 60 ασθενείς, τώρα καλείται να αντιμετωπίσει διπλάσιο αριθμό” ανέφερε. “Η πίεση που ασκείται στα δημόσια νοσοκομεία είναι αφόρητη” επισήμανε η πρόεδρος του ΟΓΝΕ και ενδεικτικά ανέφερε, ότι συνάδελφός της παθολόγος, που δεν είναι στα επείγοντα, είχε στη χθεσινή εφημερία στην ευθύνη του 60 ασθενείς Covid και non Covid και επτά διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Όσον αφορά στο προσωπικό των νοσοκομείων, επισήμανε πως “δεν έφτανε, δεν φτάνει και δεν θα φτάνει στο μέλλον, εάν λάβει κανείς υπόψιν του τις τραγικές ελλείψεις που υπήρχαν πριν από την πανδημία οι οποίες παραμένουν. “Στο Θριάσιο δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη επιπλέον. Οι ίδιοι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν υπερδιπλάσιο αριθμό ασθενών”, όπως σημείωσε.

Πηγή: ΕΡΤ

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Εφημερίες αγωνίας στην Αττική: 235 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο – 72 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/dyskoli-i-efimeria-gia-ta-nos-meia-tis-attikis-100-eisagoges-asthenon-covid-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εφημερίες αγωνίας στην Αττική: 235 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο – 72 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">