ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Μητσοτάκης – Ν. Αναστασιάδης: Τα Συμπεράσματα της Συνόδου ΕΕ για την Τουρκία πρέπει να συμφωνούν με την έκθεση Μπορέλ

Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κύπριος πρόεδρος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Τη συμφωνία ότι Ελλάδα και Κύπρος στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επιμείνουν στη διττή προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντησή τους οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ανασταδιάσης, οι οποίοι παραχώρησαν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Οι δύο ηγέτες είπαν πως οι δύο χώρες χαιρετίζουν την έκθεση Μπορέλ τονίζοντας την ανάγκη τα συμπεράσματα της Συνόδου της ΕΕνα κινούνται προς αυτήν τη κατεύθυνση.

Η τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Κύπρου παραμένει και υπονομεύει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αγκύρας αλλά και των διαβουλεύσεων για το Κυπριακό είπε ο κ. Μητσοτάκης  προσθέτοντας πως απόδειξη είναι η άρνησή της να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα για τα Βαρώσια.

Σε λίγο ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 17:15 θα έχει διμερή συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος της ελληνικής κυβέρνησης για να παραστεί στις εκδηλώσεις.

Στις 18:15, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Άντρη Αναστασιάδη, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου εκτίθενται, ανάμεσα σε άλλα, έργα που σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Στις 20:00, ο κ. Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί, στο Προεδρικό Μέγαρο, από την κ. Σακελλαροπούλου προς τιμή των ηγετών κρατών που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του οποίου θα απευθύνει χαιρετισμό.

Την Πέμπτη, 25 Μαρτίου, στις 10:00, ο Πρόεδρος της Κύπρου θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Αμέσως μετά την παρέλαση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι προσκεκλημένοι ηγέτες κρατών, περιλαμβανομένου του κ. Αναστασιάδη, θα προβούν σε σύντομες δηλώσεις.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κ. Μητσοτάκης – Ν. Αναστασιάδης: Τα Συμπεράσματα της Συνόδου ΕΕ για την Τουρκία πρέπει να συμφωνούν με την έκθεση Μπορέλ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/25i-martioy-2021-diloseis-k-mitsotaki-kai-n-anastasiadi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Μητσοτάκης – Ν. Αναστασιάδης: Τα Συμπεράσματα της Συνόδου ΕΕ για την Τουρκία πρέπει να συμφωνούν με την έκθεση Μπορέλ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">