ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Προϋπόθεση το όχημα να είναι ασφαλισμένο

Τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν και φέτος τα οχήματά τους -πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα– θα έχουν από τον Μάιο χιλιάδες ιδιοκτήτες που τα έχουν θέσει ηλεκτρονικά σε ακινησία. Η διαφορά φέτος είναι ότι δεν υπάρχει πέναλτι καθώς δεν θα υπάρχει η επιπλέον επιβάρυνση του ενός μήνα ενώ το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο. Η διαδικασία και η πληρωμή του ποσού θα γίνεται μέσω Taxis

Ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι είπε ότι την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα γίνουν μεγάλες πληρωμές από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 6» και ότι «η αποπληρωμή της 6ης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Ωστόσο, επεσήμανε  ότι μόνον οι χθεσινές ανακοινώσεις για την παράταση του αυστηρού lockdown για μια εβδομάδα έχουν κόστος 725 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 325 αφορούν στο λιανεμπόριο. Και σημείωσε ότι, για τον συγκεκριμένο λόγο χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων.

Ανέφερε ότι πέρυσι το κράτος κατέβαλε 24 δισ. ευρώ για να στηρίξει την οικονομία και το 2021 θα δοθούν 11,6 δισ. ευρώ, τα οποία είναι υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και «προφανώς δεν είναι χάντρες». Υπογράμμισε, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν καλυφθεί όλες οι ζημίες, διότι όσο διευρύνεται η αυστηρή απαγόρευση κανένα υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορέσει να καλύψει όλες τις ζημίες. Μάλιστα, είπε πως μόνο τον Μάρτιο είναι σε αναστολή 100 χιλιάδες εργαζόμενοι. Τόνισε ότι η χώρα διαθέτει περίπου 32 δισ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, αλλά μπορούν να διατεθούν περίπου τα δέκα.

Σχετικά με τα κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι στόχος είναι να έχουν καταβληθεί έως τον Μάιο τα κονδύλια για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, τα οποία, όπως σημείωσε, θα καταβληθούν με τρόπο κοινωνικά δίκαιο.

Ερωτηθείς για το εάν μπορούν να αυξηθούν σε 8 οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, χαρακτήρισε πολύ πρόωση τη σχετική συζήτηση, λέγοντας παράλληλα ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς για τις δόσεις δεν είναι ποτέ εύκολες.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο: ΥΠΟΙΚ: Από 1/7 η έναρξη της υποχρεωτικής διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA

www.ertnews.gr



Το άρθρο Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Προϋπόθεση το όχημα να είναι ασφαλισμένο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/staikoyras-triti-kai-tetarti-megales-pliromes-apo-tin-epistreptea-prokatavoli-6/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Προϋπόθεση το όχημα να είναι ασφαλισμένο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">