ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στον απόηχο των περιστατικών βίας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Οι εργασίες στην Ολομέλεια ξεκινούν στις 10.30, με αντικείμενο την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

Η αντιπαράθεση αναμένεται να κινηθεί ως προς το ποιος υποκινεί τις εντάσεις και το διχασμό.

Η συζήτηση ανοίγει με την πρωτολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΑλέξηΤσίπρα, θα ακολουθήσει η πρωτολογία – απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατόπιν θα δοθεί χρόνος για τις δευτερολογίες τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση αναμένεται να παρουσιάσει ένα περίγραμμα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων.

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχουν διαφωνήσει με την διαδικασία.

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποφύγει «μια στημένη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση, με βιαιότητες και όξυνση, και θύματα την κοινωνία και τη δημοκρατική ομαλότητα» και πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη αντί να απαντήσει στην ώρα του πρωθυπουργού στον αρχηγό τη αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής σε ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την κατάσταση στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατήγγειλε παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, καθώς ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε τη σημερινή μέρα για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του έχει καταθέσει, προτιμώντας «να παρουσιάζεται ως διαγγελματικός ηγεμών», εκτίμησε ότι η συζήτηση θα είναι «μια οπερέτα, μια κοκορομαχίας που στόχο έχει την κάλυψη του κ. Χρυσοχοΐδη» και κάλεσε τον κ. Αλέξη Τσίπρα να μην προσέλθει σε αυτή.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/syzitisi-sti-voyli-gia-tin-astynomiki-via/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">