ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κρίσιμο διάστημα για την εξέλιξη της πανδημίας – Μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων

Στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται όλη η χώρα, με την πίεση στα νοσοκομεία -ιδιαίτερα στην Αττική- να μεγαλώνει και να κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Συνεχής είναι η πίεση στα νοσοκομεία αναφοράς, όπου οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και εξαντλούνται τα διαθέσιμα κρεβάτια στις εντατικές.

Ενδεικτικό είναι ότι οι εισαγωγές ανήλθαν σε 430 κατά μέσο όρο καθημερινά το επταήμερο, ενώ νέο θλιβερό ρεκόρ σημείωσε φέτος ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, που έφτασαν το Σάββατο 13/3 τους 545. Επίσης, 2.512 είναι τα νέα κρούσματα,  εκ των οποίων τα 1.180 στην Αττική και είχαμε ακόμη 52 θανάτους, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 7.038 από την αρχή της πανδημίας.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, στα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν 210 διακομιδές κρουσμάτων και 145 εισαγωγές, με την πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ να ξεπερνά το 92%.

Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο κόκκινο, με 28 περιοχές να είναι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ενώ από από τις 6 το πρωί της Κυριακής, μέχρι τις 22 Μαρτίου, η τοπική κοινότητα Μετοχίου στην Εύβοια μπήκε σε ολική καραντίνα με απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, μετά τη ραγδαία εκδήλωση κρουσμάτων.

Στα Ιωάννινα, βρέφος 11 ημερών νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους με κορονοϊό, ενώ θετική βρέθηκε όλη η οικογένεια.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα rapid test από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Κορονοϊός: Ένα δύσκολο δεκαήμερο για την εξέλιξη της πανδημίας (video)

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κρίσιμο διάστημα για την εξέλιξη της πανδημίας – Μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/krisimo-diastima-gia-tin-exelixi-tis-pandimias-megalos-arithmos-diasolinomenon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κρίσιμο διάστημα για την εξέλιξη της πανδημίας – Μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">