ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μηχανισμός Αντικυθήρων: Αποκλειστικό βίντεο αποκαλύπτει πώς οι επιστήμονες «ξεκλείδωσαν» τα μυστικά του

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την κατανόηση όλων των δυνατοτήτων του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, με τη βοήθεια ενός νέου ψηφιακού μοντέλου. Η συσκευή ηλικίας περίπου 2.000 ετών θεωρείται ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής στον κόσμο και ανακαλύφθηκε το 1901 από Έλληνες αλιείς σε ναυάγιο πλοίου κοντά στα Αντικύθηρα.

Τώρα, ομάδα ερευνητών στο University College του Λονδίνου (UCL) πιστεύει πως έλυσε το μυστήριο-εν μέρει- καθώς κατάφερε να αναδημιουργήσει πλήρως το σχεδιασμό της συσκευής από τους αρχαίους υπολογισμούς που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της, και τώρα συνθέτουν το δικό τους εξοπλισμό για να δουν εάν η πρόταση τους λειτουργεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο τα δικαιώματα του οποίου εξασφάλισε το ertnews.gr*

Οι ερευνητές θέλουν να ανακατασκευάσουν τη συσκευή λόγω του μυστηρίου που την περιβάλλει αλλά και για να βρούνε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει.

«Η απόσταση μεταξύ της πολυπλοκότητας αυτής της συσκευής και άλλων που κατασκευάστηκαν την ίδια περίοδο είναι άπειρη», δήλωσε ο συν-συγγραφέας Adam Wojcik, επιστήμονας υλικών στο UCL. «Ειλικρινά, δεν έχει ξαναβρεθεί κάτι παρόμοιο. Είναι απίστευτο».

Τα περίπλοκα γρανάζια που αποτελούσαν τον μηχανισμό της συσκευής είναι μιας κλίμακας που θα περίμενε κανείς να βρει σε ένα παλιομοδίτικο ρολόι, αλλά τα μόνα άλλα γρανάζια που ανακαλύφθηκαν από περίπου την ίδια περίοδο είναι πολύ μεγαλύτερα και βρίσκονταν σε αντικείμενα όπως μεγάλα τόξα και καταπέλτες.

Αυτή η πολυπλοκότητα δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής της συσκευής, καθώς και γιατί είναι η μόνη του είδους που ανακαλύφθηκε σε ένα αρχαίο βυθισμένο πλοίο κοντά στο νησί των Αντικυθήρων.

«Γιατί βρισκόταν πάνω σε αυτό το πλοίο; Έχουμε βρει μόνο το ένα τρίτο. Πού είναι τα άλλα δύο τρίτα; Έχουν διαβρωθεί; Λειτούργησε ποτέ;», αναρωτιέται ο Wojcik. «Αυτά είναι ερωτήματα που μπορούμε να απαντήσουμε μόνο με τη βοήθεια της πειραματικής αρχαιολογίας».

Πηγή επιστημονικής δημοσίευσης: https://doi.org/10.1038/s41598-021-84310-w
* Το ertnews.gr εξασφάλισε τα δικαιώματα αναπαραγωγής του βίντεο για 30 ημέρες από την Images First Ltd, η οποία διατηρεί τα δικαιώματα προβολής και διανομής του

www.ertnews.gr



Το άρθρο Μηχανισμός Αντικυθήρων: Αποκλειστικό βίντεο αποκαλύπτει πώς οι επιστήμονες «ξεκλείδωσαν» τα μυστικά του εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/epistimi/michanismos-antikythiron-apokleistiko-vinteo-apokalyptei-pos-oi-epistimones-xekleidosan-ta-mystika-toy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μηχανισμός Αντικυθήρων: Αποκλειστικό βίντεο αποκαλύπτει πώς οι επιστήμονες «ξεκλείδωσαν» τα μυστικά του Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">